ЄС створив єдину мережу дослідних лабораторій з розвитку галузі європейської біоенергетики

EU loboratoryВідтепер біоенергетична галузь країн ЄС має запрацювати по ще більш новим стандартам. Новий проект, заснований владою Євросоюзу, полегшив дослідникам доступ в лабораторії, де вони зможуть випробувати біопаливо наступного покоління.

Завершений в 2015 році проект BRISK зв'язав разом 26 дослідних і академічних організацій по всій Європі, утворивши тим самим величезну наукову мережу, повідомляє Український Біопаливний Портал.

Як повідомив координатор проекту професор Королівського технологічного інституту Швеції Ендрю Мартін, безліч студентів та дослідників не мали раніше доступу в ці установи і проект був покликаний включити лабораторії в загальне дослідницьке співтовариство.

«Тепер, коли проект підійшов до кінця, було прийнято рішення створити новий консорціум, здатний впоратися з новими викликами, - підкреслив Ендрю Мартін – Наша мета полягає у вивченні більш широкого спектру органічних речовин і більшої кількості біопроцесів».

Більше двохсот вчених з 26 європейських країн скористалися цією можливістю, щоб посилити конкурентоспроможність Європейського союзу у сфері біоенергетики.

Також була створена онлайн-база даних про партнерські лабораторіях по всьому Євросоюзу. У ній дослідники можуть знайти детальну інформацію про підприємства з переробки біомаси, готових до проведення експериментів.

Виробництво біопалива другого покоління створить тисячі нових робочих місць, стимулюючи розвиток сільських територій та забезпечення європейської енергетичної безпеки для створення стійкої альтернативи використанню викопних видів палива. Підвищення рівня використання біомаси також допоможе Євросоюзу досягти цілей зі зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу на 20% до 2020 року і на 50% до 2050 року.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Визначення основних проблем об’єктів інн…

04-02-2015 Anna - avatar Anna

Визначення основних проблем об’єктів інноваційної інфраструктури у відповідності до сфери їх діяльності

Вирішення основних проблем об’єктів інноваційної інфраструктури у відповідності до сфери їх діяльності вимагає вдосконалення формування інноваційної інфраструктури розвитку регіонів держави, ключовим орієнтиром якого має стати забезпечення рівних можливостей для кожного із...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014)

18-04-2014 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2014) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...

Індія створює Міжнародне агентство з сон…

09-11-2015 Олена - avatar Олена

Індія створює Міжнародне агентство з сонячної політики

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді запросив близько 110 країн приєднатися до так званого Міжнародного агентства з сонячної політики (InSPA). Новий міжнародний альянс включатиме переважно ті країни, клімат і географічне розташування яких...