Прийняття та виконання Нацплану дій з енергоефективності до 2020 року - одне з першочергових завдань у цій сфері

Min regionПрийняття та виконання Національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року – одне з першочергових завдань у сфері енергоефективності. Про це в ході експертної зустрічі у Комунікативному центрі Уряду, де обговорювався проект Національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року, сказав заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики - начальник управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону Костянтин Мар’євич.

Зокрема, він наголосив на важливості цього документу: «Це є імплементація Європейського законодавства та Європейських директив. Крім того, зазначений акт фактично розширює положення коаліційної угоди, плану дій Уряду та інших документів у сфері енергоефективності. Відповідно його прийняття створить передумови для належної реалізації відносин у сфері, про яку йдеться».

Костянтин Мар’євич повідомив, що наразі цей документ вже пройшов погодження у відповідних центральних органах виконавчої влади, отримано висновок Мін’юсту та готується до внесення до Кабінету Міністрів України.

Разом з тим, на сьогодні уже проводиться активна робота над тими заходами, які зазначені в плані заходів з реалізації плану дій.

Зокрема, розроблено проект Закону України «Про енергетичну ефективність», який наразі доопрацьовується за участю представників Мінрегіону, Держенергоефективності, інших центральних органів виконавчої влади, Секретаріату Кабінету Міністрів України, народних депутатів, експертів галузі та найближчим часом буде внесено на розгляд Уряду, зауважив начальник управління Мінрегіону.

Також завершується розроблення проекту Примірного енергосервісного договору, проводиться робота над розробкою законопроекту «Про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів», напрацьовуються відповідні законодавчі зміни для можливості утворення Фонду енергоефективності тощо.

Директор Департаменту державного регулювання Держенергоефективності Олександр Тронь висловив думку, що виконання вимог проекту сприятиме вирішенню нагальних питань, які стоять на сьогодні перед Україною. Також це ще один важливий крок на шляху модернізації економіки.

Загалом у дискусії щодо проекту Національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року, взяли участь представники Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави, Харкова та Чернігова. А також представники інститутів громадянського суспільства.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

25 квітня – семінар «Менеджмент інтелект…

07-04-2016 Олена - avatar Олена

25 квітня – семінар «Менеджмент інтелектуальної власності ВНЗ»

Міністерство освіти і науки Україні спільно з УкрІНТЕІ започатковує цикл навчальних семінарів для фахівців підрозділів вищих навчальних закладів України з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності. Предметом семінарів...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

25-04-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 23.04.-25.04.2014 СКАЧАТИ Inform_letter_ 2014 Ded.doc Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в...

Вчені відкрили фермент, який збільшує ви…

29-06-2016 Олена - avatar Олена

Вчені відкрили фермент, який збільшує вихід біомаси рослин вдвічі

В Університеті Гуелфа (Канада) вченим вдалось підвищити врожайність арабідопсису на 400% і, принаймні, вдвічі збільшити вихід біомаси. Завдяки типово лабораторній рослині, яка схожа на культурну і використовується для випробувань різних теорій,...