Відбулося спільне засідання Колегії та НТР ДКА України

Kolegia DKA25 червня 2015 року під головуванням Голови ДКА Олега Уруського відбулося спільне засідання Колегії та Науково технічної ради ДКА України.

Першим питанням порядку денного був звіт про результати внутрішнього аудиту підприємств та установ, що належать до сфери управління ДКА за 1 півріччя 2015 року.

Голова ДКА відзначив, що протягом останнього часу в галузі проводиться активна робота з аудиту як внутрішнього, так і зовнішніх. «Правильна оцінка активів підприємств дозволить нам підготувати програму реструктуризації галузі» - зазначив Олег Уруський.

Під час засідання було розглянуто питання про стан виконання робіт з відновлення виробничої бази і спеціалізованих дільниць щодо виробництва двигунів ракети-носія «Циклон-4» на ДП «ВО «Південний машинобудівний завод» ім. О.М.Макарова».

Голова ДКА наголосив, що майже всі компоненти ракети-носія «Циклон-4» є українськими. Навіть стартовий комплекс, який для попередніх модифікацій «Циклону» розроблявся у Москві, тепер створюється в нашій країні. Винятками є маршові двигуни першого і другого ступенів цієї ракети, розробником яких є російське науково-виробниче об’єднання «Енергомаш» імені В.Глушка, (тоді як двигун для третього ступеня «Циклона-4» розроблено в Україні, й виготовляється він у нашій державі). Члени Колегії та НТР детально обговорили питання відновлення виробництва цих двигунів у Дніпропетровську.

Заступник Генерального директора – Генерального конструктора ДП «КБ «Південне» ім. М.К.Янгеля» Олександр Мащенко відзначив, що одним із пріоритетних напрямків розвитку КБ «Південне» визначило двигунобудування. «Сьогодні при розробці двигунів ми освоюємо нові технології такі, як ЗD друк та ін. Наші двигуни добре зарекомендували себе у Європі, і ми виходимо з пропозиціями на американський ринок» - наголосив Олександр Мащенко.

Також члени засідання заслухали доповідь директора департаменту космічних проектів Віктора Зубка про результати виконання наукових та освітніх проектів за державними контрактами та схвалили рішення вважати ці роботи виконаними у повному обсязі.

Член Колегії, народний депутат України Андрій Тетерук висловив переконання, що космічна галузь - це потужний локомотив, який здатний вивести нашу економіку із кризової ситуації.

Прес-служба ДКА України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Немцы зарядились солнцем

29-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Германия установила мировой рекорд по производству солнечной энергии в час.

Працювати треба від науки і аж до самого…

09-09-2014 Anna - avatar Anna

Працювати треба від науки і аж до самого впровадження, тоді буде ефект та відчутний результат, – Ігор Швайка

 Відкриваючи Всеукраїнську нараду "Енергополе – майбутнє України", Міністр аграрної політики та продовольства подякував аграріям за роботу та відзначив важливість аграрного сектору для економіки країни. Втім, Ігор Швайка наголосив, що проблема співіснування...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013)

01-07-2013 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...