В Україні створять Міністерство IT

IT-В рамках реформ для IT-галузі в Україні влада пропонує створити міністерство, яке буде центральним органом виконавчої влади для цієї галузі, про це повідомляє Укрінформ.

Такий пункт містився в коаліційній угоді парламенту VIII скликання (п. 6 розділу ІХ угоди). Сьогодні народний депутат Олександр Данченко, голова парламентського комітету з IT, представив деталі про створення такого відомства в Плані реформ для галузі ІКТ.

У рамках реформи ІКТ передбачається створення галузевого центрального органу виконавчої влади у складі Кабміну. Зараз питаннями галузі ІКТ займаються відразу кілька органів — Держспецзв’язку, Держагентство з електронного урядування, Мінінфраструктури і т. д.

Робота над створенням міністерства буде йти так: спочатку буде створена робоча група, куди запросять чиновників, експертів галузі, лідерів думок. Група розробить концепцію створення міністерства, обговорить положення про міністерство, яке потім передадуть на розгляд у Кабмін. І вже Кабмін буде подавати документ на розгляд президентові (орієнтовно у вересні цього року).

Нагадаємо, серед інших пунктів, що стосуються реформ в ІТ, які пропонувалося включити в коаліційну угоду: створити законодавчі гарантії для введення технологічної нейтральності, гармонізувати телеком-законодавство з законодавством ЄС, забезпечити умови для впровадження 3G і LTE.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Статус наукоградов может измениться

01-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Разработан проект Федерального закона «О внесении изменений в Федеральный закон «О статусе наукограда Российской Федерации» и Федеральный закон «О науке и государственной научной технической политике»»

Науковці НААН дають старт реалізації біо…

01-04-2015 Anna - avatar Anna

Науковці НААН дають старт реалізації біоенергетичних проектів в Україні

«Україна має можливість виробляти тринадцять мільярдів кубів газу щорічно», - заявив Ярослав Гадзало, відкриваючи сьогодні круглий стіл «Біоенергетика у сільських регіонах України: актуальність, досвід та інвестиційні перспективи США». Президент Національної...

Протягом 2012/2013 н.р. за державні кошт…

04-10-2012 Олена - avatar Олена

04 жовтня 2012 До недавнього часу в Україні міжнародна мобільність студентів, аспірантів і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів здійснювалася в основному лише за рахунок ресурсів самих університетів або за різними програмами...