Комітет з питань інформатизації та зв’язку провів "круглий стіл" з питань впровадження електронних технологій

kiz 1Шляхи створення електронного врядування: роль держави, науки та бізнес-спільноти - саме таку тему обговорювали у Комітеті на "круглому столі", який було організовано спільно з газетою "Бізнес".

Учасниками заходу стали понад 30 осіб: представники депутатського корпусу, Міністерства економічного розвитку, Державного агентства з питань електронного врядування, Кабінету Міністрів України, керівники зацікавлених компаній, громадських організацій та інші.

Під час дискусії учасники з різних точок зору намагалися знайти відповіді на питання, як спрямувати хаотичні ініціативи зі створення електронного уряду та парламенту в єдине русло. Ні в кого не виникає сумнівів щодо необхідності функціонування в Україні єдиного державного центру компетенцій з управління процесом впровадження сучасних цифрових технологій на всіх рівнях державного управління - Державного агентства з питань електронного врядування. За словами його голови Олександра Риженко, агентство повністю координує концептуальне вирішення завдання. В той же час, представники громадськості підкреслили необхідність широкого інформування про ініціативи та необхідність залучення зацікавлених до їх розробки.

Окремим проблемним питанням є фінансування таких ініціатив. Мабуть вперше говорили про "ІТ-волонтерів", які не вважають відсутність фінансування з боку держави проблемою. Зокрема, Дмитро Дубілет, співзасновник громадської організації ICT Competence Center відзначив, що в Україні достатньо ІТ-фахівців, які готові ділитися досвідом та компетенціями з державою.

В Україні вже здійснено перші реальні реформи у галузі цифровізації. Мова йде про електронну систему державних закупівель, пілотний проект з ідентифікації громадян під час звернення до державних органів влади.

Голова Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко наголосив на тому, що Верховна Рада, як законодавчий орган влади, буде всіляко сприяти розвитку цифрової держави. Комітет на своєму досвіді буде продовжувати демонструвати принципи відкритості та інноваційності, які так необхідні державному сектору.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Найкращі інноваційні проекти Міжнародног…

11-12-2013 Anna - avatar Anna

Найкращі інноваційні проекти Міжнародного форуму «Харків-IT»

28 листопада 2013 року за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та Харківського національного університету радіоелектроніки на території комплексу Superior Golf & Spa Resort відбувся Міжнародний форум «Kharkiv-IT». Форум...

У 2013 р. запустять Єдиний портал наданн…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Найбільш активно адміністративні послуги впроваджуються в Києві, Дніпропетровську, а також в Одеській та Вінницькій областях. Про це розповів директор департаменту інформатизації та розвитку інформаційного суспільства Держінформнауки В'ячеслав Артамонов.

Как получить гетерофуллерены

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Учёные из солнечной Флориды разработали простой метод синтеза гетерофуллеренов, который заключается в обработке растущих фуллеренов парами бора. При обмене атомов углерода происходит образование производного, известного как борафуллерен. Исследователи полагают, что...