В НТУУ «КПІ» буде побудоване інноваційне місто

KPI 16 лютого відбулося урочисте підписання Протоколу про наміри щодо співпраці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», корпорації «Науковий парк «Київська політехніка», ТОВ «Айланд менеджмент» і ТОВ «Технології природи».

Цей документ створює підґрунтя співпраці університету з компаніями-партнерами щодо впровадження у життя масштабних проектів «Polyteco science city» та «Власне тепло».

Обидва проекти є перспективним не лише для КПІ, але й для всієї України. На території університету планується побудувати цілий науково-виробничий комплекс загальною площею 251 тис. квадратних метрів – Інноваційне місто КПІ (проект «Polyteco science city»). У його будівлях міститимуться бізнес-інкубатор, венчурні фонди, лабораторії прототипів, спеціальні приміщення для високотехнологічних виробництв, лекторії, офісні приміщення, коворкінг-центр, готель, заклади харчування. Інноваційне місто КПІ стане середовищем для розвитку наукоємних технологій за допомогою наукових і виробничих площ КПІ, а також міжнародних і вітчизняних високотехнологічних компаній та інвесторів. Зрозуміло, що його база використовуватиметься не лише для дослідницьких і конструкторських цілей, але й для навчання студентів університету.

Невід’ємною частиною Інноваційного міста стане власна енергогенеруюча компанія (проект «Власне тепло»), яка забезпечуватиме весь університет тепловою енергію з використання поновлюваних джерел енергії. Вона покладе край залежності КПІ від централізованого теплопостачання, а значить і від необхідності витрачати на опалення величезні кошти за тарифами, які постійно зростають. Для цього на території університету планується звести 3 теплові станції. Вони забезпечуватимуть безперебійне постачання тепла в житлові та навчальні корпуси (приблизно 90% від річного обсягу від річного обсягу постачання). Крім того, впродовж усього року використовуватимуться когенераційні установки, теплові насоси і сонячні панелі для підігріву води (приблизно 10% від річного обсягу постачання).

Від імені НТУУ «КПІ» Протокол підписав ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, від Наукового парку «Київська політехніка» – директор з інтелектуальної власності Ярослав Кологривов, від ТОВ «Айланд менеджмент» – голова Богдан Андрейцев, від ТОВ «Технології природи» – віце-президент Геннадій Чорноволов.

За інформацією НТУУ «КПІ»

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Науковці ради молодих вчених відділень Н…

12-11-2014 Anna - avatar Anna

Науковці ради молодих вчених відділень НАН України провели «Дні науки»

8-9 листопада 2014 р. в Києві та Харкові відбулися «Дні науки», організовані Радою молодих вчених відділень Національної академії наук України. Проект «Дні науки» приурочений до Всесвітнього Дня науки, який...

Р.Минниханов: в развитии инноваций нужна…

02-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

02.11.2012 Создание условий для развития и поддержки инновационного бизнеса в России должно быть общей задачей региональных властей и федерального центра.

У Румунії буде створено Академію юридичн…

15-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Група юристів-парламентарів румунського Сенату виступила із законодавчою ініціативою про створення в Румунії Академії юридичних наук.