Майбутнє України за наукою

NAN         Майбутнє Української держави залежить від розвитку та підтримки науки.

Про це заявив у середу голова Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час урочистого відкриття Ювілейної виставки наукових досягнень установ НАН України, присвяченої 95-річчю академії.

"Виставки, які присвячено ювілейним датам, важливі, аби ще раз підкреслити, що майбутнє науки - це майбутнє України”, - зазначив Семиноженко.

     За його словами, успіх будь-якої країни залежить від її економіки, а вона у свою чергу являє собою конкурентність товарів та послуг. Для того, щоб останні були конкурентними, у них повинно бути закладено найсучасніші технології. Тому майбутнє усіх економік світу і майбутнє України - за наукою.

       Семиноженко висловив переконання, що Україна має найкращі конкурентні переваги саме завдяки унікальним науковим школам і наголосив, що наука в Україні не просто існує, а має вагомі досягнення, які закладено буквально в усіх провідних експериментах та наукових центрах світу.

       Українські вчені  сьогодні співпрацюють з багатьма світовими огранізаціями та впроваджують українські технології. Скрізь засідають спеціальні ради, які розглядають плани щодо збільшення участі української науки в міжнародних наукових експериментах - підсумував Семиноженко.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інтерв’ю заступника Міністра освіти і на…

05-02-2015 Anna - avatar Anna

Інтерв’ю заступника Міністра освіти і науки України Максима Стріхи «Українському тижню» (№5) від 05 лютого 2015 року

Максим Стріха: наука в Україні коштує менше 5 млрд. гривень, це - копійки Думка про те, що на науці можна заощадити державні кошти, - це стерепотип, який треба ламати. Наука в Україні...

АМКУ та оператори ринку пального співпра…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Антимонопольний комітет України, Асоціація «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України» та її члени – оператори ринку нафтопродуктів уклали угоду, яка спрощує інформаційні взаємовідносини сторін.

Безпілотники навчилися сідати на лінії е…

26-06-2014 Anna - avatar Anna

Безпілотники навчилися сідати на лінії електропередач для підзарядки

     Інженери Массачусетського технологічного інституту придумали спосіб підзарядки безпілотних літальних апаратів (БПЛА) прямо в польоті. Дрони будуть сідати, подібно до птахів, на лінії електропередач - їх магнітні поля забезпечать енергією...