Результати засідання Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування

Rygenko«Сьогодні електронне урядування є «ключем» до реформ в Україні. Саме е-урядування покликане забезпечити нову ефективність та прозорість роботи органів влади, а також нову якість обслуговування громадян та бізнесу», - так розпочав свій виступ Голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко на першому засіданні оновленої Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування.

«Метою Міжгалузевої ради є забезпечення єдиної координації, взаємоузгодження всіх завдань і проектів та об’єднання зусиль з метою досягнення більших спільних цілей розвитку електронного урядування»,- повідомив пан Риженко.

Голова агентства нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2015 року №352 було затверджено посадовий склад Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування.

Участь у засіданні взяли не тільки представники центральних органів виконавчої влади, але і представники громадських організацій та бізнесу. Також присутніми були представники міжнародних організацій та донорів, які активно надають свою допомогу та приймали участь у запровадженні електронного урядування у багатьох країнах.

За словами Олександра Риженка, в складі Міжгалузевої ради планується утворити 5 робочих груп за наступними напрямками:

з питань електронної взаємодії;

з питань надання електронних послуг та розвитку електронної комерції;

з питань розвитку схем електронної ідентифікації;

з питань використання відкритих даних;

з питань нормативно-правового забезпечення реалізації проектів у галузі електронного урядування.

«Відповідно до Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», Програми діяльності Кабінету Міністрів України, а також Коаліційної угоди Верховної Ради України електронне урядування визначено одним з головних пріоритетів реформування системи державного управління і саме створенням подібних міжвідомчих інституцій та об’єднання зусиль дасть змогу вирішити таке складне та комплексне питання як запровадження електронного урядування», - закінчив свій виступ Олександр Риженко.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Каразінському університеті відбулося в…

15-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

15 листопада У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна 14 листопада відбулося урочисте відкриття Інноваційного центру.

Китай осваивает передовые технологии про…

25-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Институт микроэлектроники Академии наук КНР (IMECAS) отрапортовал об очередных достижениях в разработке методик производства электронных микрочипов.

В УжНУ минулого року на 40% збільшили кі…

22-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Тема першості й змагальності закарпатських вишів постійно висвітлюється на сторінках обласних ЗМІ.