Науковці та громадські об’єднання обговорили проблеми аграрної сфери

Platforma znanІнститут економіки та прогнозування НАН України спільно з громадським академічним об’єднанням «Платформа знань – аграрний розвиток і сільські інновації» за участю Представництва Польської академії наук в Україні і проекту USAID «АгроІнвест» провели громадські слухання «Українське село і селянство в умовах холдингізації: чи будуть в Україні запроваджені європейські засади сільського розвитку?». Захід відбувся за фінансової підтримки проекту «Improvement of Food Safety Control System in Ukraine», який фінансується Європейським Союзом.

У слуханнях взяли участь понад 70 осіб, включаючи представників проекту ЄС Твіннінг «Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», громадських професійних об’єднань – Асоціації фермерів і приватних землевласників України, Аграрного союзу України, Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад України, Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму, а також наукових установ та аграрних університетів.

Під час слухань обговорювалися положення проекту «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки», які стосуються інтересів села, селянства та сільських громад і мають бути враховані у Стратегії.

Ключові проблеми, озвучені у виступах, стосувалися унормування організаційної структури аграрного сектору, удосконалення земельних відносин, захисту прав сільських громад у процесі реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, гарантування екологічної безпеки та якості харчових продуктів, розширення можливостей доступу малих та середніх сільгоспвиробників і сільського населення до ринків і фінансів, розвитку людського потенціалу села, удосконалення державної підтримки та оподаткування у сільському господарстві.

За результатами проведених слухань схвалено резолюцію, яку направлено в Комітет Верховної ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Координаційній раді при Мінагрополітики України для урахування при підготовці остаточної версії «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки».

За матеріалами Відділення економіки НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Учень МАН Олександр Гур’янов став призер…

13-10-2012 Олена - avatar Олена

12 жовтня 2012 Учень Малої академії наук України, одинадцятикласник Київського ліцею № 38 імені В. М. Молчанова Олександр Гур’янов, став призером 24-го Конкурсу молодих учених ЄС (EUCYS), фінал якого пройшов наприкінці...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

06-02-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 01-06.02.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

С 25 по 27 сентября 2012 года в Саратове…

11-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

«Стратегия взаимодействия микроорганизмов и растений с окружающей средой»