У Львові відбувся круглий стіл у рамках Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив – 2015»

Lviv ODAСьогодні, 19 лютого, у приміщенні департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації відбувся круглий стіл «Інноваційний прорив: актуалізація потреб суспільства та їх задоволення за допомогою технологій» у рамках Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив – 2015».

Даний захід зібрав провідних експертів столиці та регіону для обговорення нагальних потреб суспільства у поточних умовах та шляхів їх задоволення за допомогою технологічних розробок.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук. «Львівщина має давні наукові традиції і володіє вагомим науковим та освітнім потенціалом, займаючи третє місце в Україні як за кількістю вищих навчальних закладів і наукових інституцій, так і за чисельністю студентства, кандидатів та докторів наук», – зазначила О. Небожук.

За її словами, науковці Львівщини створили визнані у світі наукові школи, високотехнологічні розробки та сучасні системи підготовки кадрів. Перед усіма нами стоїть важливе завдання – знайти шляхи створення ефективної системи співпраці у трикутнику влада–наука–бізнес, побудувати інноваційно-орієнтовану економіку, здатну забезпечити співвітчизникам якість життя на рівні європейських стандартів.

«Сьогодні наша країна знаходиться у дуже непростій ситуації. У важкий для України час особливо важливим є те, щоб кожен громадянин продовжував робити свій внесок у життєдіяльність та розвиток країни в залежності від своїх здібностей та можливостей. Для того, щоб наша країна розвивалась та змінювалась, потрібно, щоб хлібороби пекли хліб, вчителі – навчали молоде покоління, лікарі – лікували хворих, а інноватори, вчені, підприємці, молоді таланти – розробляли нові технології та втілювали інновації у життя», – наголосила директор департаменту.

На завершення свого виступу Олександра Небожук побажала учасникам круглого столу плідної праці, результативних дебатів та вдалих рішень.

У роботі круглого столу взяли участь: президент Київського благодійного товариства Руслан Крамаренко; засновник конкурсу «Інноваційний прорив – 2015», засновник та директор бізнес-акселератора Happy Farm Анна Дегтерева; засновник Lviv Startup Club Ростислав Чайка; директор Львівської Бізнес Школи УКУ Софія Опацька; експерт з енергозбереження Львівського інституту пасивного будівництва Олексій Яцків; прес-секретар компанії ALYaR Robotic Ltd Людмила Качеджи; представники Народної самооборони Львівщини та Центру допомоги армії України Володимир Бохонко, Олександр Ганущин та Віталій Д’ячук.

Під час заходу було розглянуто низку питань, зокрема: «Конкурс «Інноваційний прорив» як інструмент формування інноваційного потенціалу країни»; «Поточний стан та перспективи розвитку ІТ-напряму у Львові та області»; «Внесок Львівської бізнес-школи у розвиток інноваційного підприємництва серед молоді»; «Особливості термореноваційних заходів в енергозбереженні»; «Безпілотний робот для дослідження кордонів держави»; «Вирішення сьогоденних проблем бійців АТО за допомогою технологій» тощо.

Також під час заходу було поінформовано, що стартував шостий сезон Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний прорив». Це перший масштабний проект, націлений на розвиток технологічного бізнесу в Україні, кінцевою метою якого є залучення фінансування для низки відібраних у процесі конкурсу ідей та проектів українських розробників, вчених та підприємців. З умовами конкурсу можна ознайомитись на сайті: http://ukrinnovation.com/registration.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Компанія OSTCHEM стала генеральним спонс…

03-07-2012 Олена - avatar Олена

Компанія OSTCHEM, що входить в Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, в рамках співпраці з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України стала генеральним спонсором шкільної олімпійської команди, яка 21-30 липня...

Татарстанский Иннополис станет особой эк…

01-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

1.11.12 17:56 Проекту "Иннополис", который реализуется на территории Татарстана, будет присвоен статус особой экономической зоны. Соответствующий указ об этом сегодня был подписан премьер-министром России Дмитрием Медведевым. 

За 10 лет расходы бюджета на науку увели…

29-10-2012 Олена - avatar Олена

 30.10.2012 328 млрд. руб. направлено в России на финансирование науки в 2012 г., - заявил 29 октября Президент РФ Владимир Путин в ходе заседания Совета по науке и образованию. Как передает...