Японсько-український семінар з питань енергетичної безпеки

ukr-jap3 лютого 2015 року в Києві відбувся Японсько-український семінар з питань енергетичної безпеки 2015 – на шляху до високоефективних технологій вугільної теплогенерації.

Під час зустрічі в Києві 5 серпня 2014 року Міністр економіки та промисловості Японії та Міністр енергетики та вугільної промисловості України підписали Спільну заяву щодо співпраці між Україною та Японією в галузі енергетичної політики та галузі вугільної теплогенерації. Крім того, в заяві йшлося про технічну співпрацю зі спеціалістами з метою розробки «майстер-плану» в галузі енергетики для України, а також про здійснення аудиту обладнання на вугільних теплоелектростанціях (ТЕС) України з метою підвищення ефективності вугільної теплогенерації. Японський інститут енергетичної економіки (IEEJ) та Японський центр вугільної енергетики (JCoal) об’єднали свої зусилля в такий спосіб, що IEEJ зосередився на розробці «майстер-плану» в галузі енергетики, а JCoal спрямував свою допомогу на підвищення ефективності устаткування вугільних ТЕС України та покращення їхніх екологічних показників.

Тоді ж було ухвалено рішення про проведення семінару в Києві як кроку до активізації конкретної діяльності, спрямованої на забезпечення енергетичної безпеки спільними зусиллями японської та української сторін.

Організаторами семінару виступили Японський інститут енергетичної економіки (IEEJ), Японський центр вугільної енергетики (JCoal) та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, співорганізаторами – Посольство Японії в Україні та Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії. Семінар відбувся за сприяння Інституту вугільних енерготехнологій НАН України. У роботі семінару також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України.

На відкритті семінару виступили Почесний парламентський віце-міністр з питань економіки, торгівлі та промисловості Японії Шігекі Іваі, Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ю.Є. Зюков і Його Величність пан Шігекі Сумі – Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні.

Співробітники Інституту вугільних енерготехнологій НАН України Микола Чернявський та Ігор Вольчин виступили з доповіддю під назвою «Науково-дослідницька робота щодо застосування технологій чистого вугілля в Україні».

Переглянути презентацію

«Досвід Японії в галузі енергетичної безпеки й ефективний сценарій для України»

Переглянути презентацію Інституту вугільних енерготехнологій НАН України

«Науково-дослідницька робота щодо застосування чистих вугільних технологій в Україні»

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Як розвивається вітроенергетика в Україн…

29-11-2015 Олена - avatar Олена

Як розвивається вітроенергетика в Україні

Введення штрафних санкцій для вітроенергетики за відхилення від графіку відпуску електроенергії у загальну мережу на 10% поставить галузь на межу виживання. Таке нововведення передбачає підготовлений Міністерством енергетики та вугільної промисловості...

Програмно-апаратний комплекс для оцінки …

23-09-2013 modrbysws - avatar modrbysws

Українська академія друкарства розробила та впроваджує програмно-апаратний комплекс, що дозволяє провести контроль якості виготовлення друкарських форм, зокрема для флексографічного друку, як аналогових, так і цифрових, а також готових відбитків.

Оголошується конкурс за цільовою комплек…

17-02-2016 Олена - avatar Олена

Оголошується конкурс за цільовою комплексною програмою наукових досліджень НАН України «Науково-технічні основи енергетичного співробітництва між Україною та Європейським Союзом («Об’єднання-3»)»

На виконання постанови Президії НАН України від 30.12.2015 № 311 з метою подальшого розвитку й координації наукових досліджень установ НАН України в галузі енергетики та відповідно до розпорядження Президії НАН...