У Львівській політехніці відбулася науково-практична конференція «Сучасні проблеми телекомунікацій і підготовка фахівців в галузі телекомунікацій»

Lviv PolitexЦя конференція вже вдев'яте проходить у Національному університету «Львівська політехніка» на базі кафедри телекомунікацій Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки.

До столиці Галичини прибули представники наукових шкіл з різних регіонів України, зокрема, Національного університету «Київський політехнічний інститут», Харківського національного університету радіоелектроніки, Донецького національного технічного університету, Одеської національної академії зв'язку, а також оператори зв'язку – з «Укртелекому», «Інтертелекому», МТС.

Учасників конференції привітав проректор з наукової роботи університету професор Зорян Піх. Він зазначив, що телекомунікації – це сфера науки, освіти і технологій, яка бурхливо розвивається в умовах формування інформаційного суспільства.

Пленарне засідання було присвячене новітнім технологіям телекомунікаційних систем та мереж. Великий інтерес викликали доповіді завідувача кафедри телекомунікаціїй «Львівської політехніки», доктора технічних наук, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Михайла Климаша «Розподілена система електронного урядування на основі інтеграції програмно-керованих технологій та моделей cloud сервісів», доктора технічних наук, завідувача кафедри телекомунікаційних систем Харківського університету радіоелектроніки Олександра Лемешка «Модель відмовостійкості маршрутизації з реалізацією різних схем резервування ресурсів мережі в умовах мультипотокового трафіку».

Робота конференції проходила у двох тематичних секціях: «Інформаційно-телекомунікаційні системи: сервісні платформи, якість обслуговування та керування трафіком», «Системи безпровідного зв’язку та захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних мережах».

У рамках наукового зібрання відбулися також науково-методичне засідання «Підготовка ICT-фахівців та навчальні курси CISCO Academy» та сесія інструкторів Cisco Academy, а в місті курорті Моршині – школа-семінар молодих науковців.

За словами професора Михайла Климаша, такі конференції ставлять собі за мету максимально наблизити розробки науковців до реальних практичних потреб операторів зв'язку. Науковці кафедри тісно співпрацюють з провайдерами та операторами телекомунікацій. Зокрема, спільні розробки з харків'янами можна вважати проривними, що торкається рішень по мережах радіодоступу, математичному, тензерному представленню телекомунікаційних систем і мереж.

Нещодавно на засіданні вченої ради Львівської політехніки директор Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки професор Іван Прудиус, звітуючи про роботу свого стуктурного підрозділу, з тривогою говорив про падіння престижу інженерної праці у цій галузі.

Висловився з цього питання й професор Михайло Климаш: «Дана оцінка продиктована болісним сприйняттям того стану, в якому опинилося у нашому регіоні та й у всій країні такі колись провідні галузі як приладобудування і радіоелектроніка. Ринок праці диктує свої умови. Колись приладобудівна галузь у Львові потужно працювала на військово-оборонний комплекс. Події на Сході України, очевидно, будуть диктувати потребу у нових наукових розробках. Дещо інша ситуація з випускниками саме нашої кафедри. Телекомунікаційні мережі є, по суті, на всіх солідних підприємствах, в установах, організаціях. Їх обслуговують наші випускники, котрі працюють системними адміністраторами. Крім того, їх охоче беруть на роботу оператори мобільного зв'язку. Кілька підготовлених нами фахівців працюють на підприємствах радіоелектроніки, створених зарубіжними фірмами на території України, зокрема, у Закарпатті. Одне слово – випускники нашого інституту на біржі праці не стоять».

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дню космонавтики в Росії виповнилося пів…

12-04-2012 Олена - avatar Олена

МОСКВА, 12 квітня. (ИТАР-ТАСС). Росія сьогодні в 50-й раз офіційно відзначає чудове свято - День космонавтики. Указ Президії Верховної Ради СРСР про святкування Дня космонавтики був підписаний за декілька днів до...

162 найрозумніші учні та їх вчителі Рівн…

25-09-2014 Anna - avatar Anna

Минулий навчальний рік був плідним на досягнення для учнів та вчителів області. Крім обласних етапів олімпіад, турнірів, конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт, учні показали відмінні результати на всеукраїнському рівні. Таким чином,...

Лондонський метрополітен зберігатиме ене…

29-09-2015 Олена - avatar Олена

Лондонський метрополітен зберігатиме енергію гальмування поїздів

Лондонський метрополітен розпочав випробовування системи накопичення енергії від рекуперативного гальмування поїздів. Спеціальне обладнання вже встановлено на одній зі станцій підземки. До цього система п'ять тижнів працювала в тестовому режимі і...