Розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт ДП «КБ «Південне» і наукових установ Національної академії наук України та Українського регіонального відділення Міжнародної академії астронавтики

Rozw zas6 листопада 2014 р. відбулося розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт ДП «КБ «Південне» і наукових установ Національної академії наук України та Українського регіонального відділення Міжнародної академії астронавтики (МАА).

У засіданні взяли участь президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон, радник Президента України – директор Національного інституту стратегічних досліджень академік НАН України В.П. Горбулін, регіональний секретар МАА, член опікунської ради МАА, генеральний конструктор – генеральний директор ДП «КБ «Південне» академік МАА О.В. Дегтярев, професор Римського університету академік МАА, член опікунської ради МАА Філіппо Граціані, віце-президент НАН України академік НАН України А.Г. Наумовець, член Президії НАН України, голова Ради з космічних досліджень академік НАН України та МАА Я.С. Яцків, ректор Національного технічного університету України «КПІ» академік НАН України М.З. Згуровський, в.о. головного ученого секретаря НАН України член-кореспондент НАН України В.Л. Богданов, представники наукових установ НАН України, Державного космічного агентства України, ДП «КБ «Південне», Міжнародної академії астронавтики, підприємств та навчальних закладів України.

З вітальним словом виступив президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон, який зазначив, що космічна діяльність для багатьох країн світу є однією з пріоритетних галузей економіки та потужним чинником розвитку передових технологій, а можливість повноцінного обміну досвідом й участь у спільних проектах фахівців різних країн світу стала вкрай важливою для подальшого розвитку космічної галузі. Академік НАН України Б.Є. Патон підкреслив, що наукові та творчі зв’язки вчених НАН України з фахівцями космічної галузі суттєво зміцнились після підписання 10 жовтня 2012 р. Генеральної угоди про науково-технічне співробітництво між Національною академією наук України та ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля» в галузі створення ракетно-космічної техніки, а установи НАН України розпочали нові дослідження, спрямовані на розвиток космічної галузі.

Окрему увагу під час засідання було приділено розгляду стану виконання плану спільної науково-дослідної діяльності ДП «КБ «Південне» і наукових установ НАН України на 2014 р., а також окресленню задач на 2015 р. З доповідями про результати, отримані в 2014 р., виступили віце-президент НАН України академік НАН України А.Г.Наумовець, генеральний конструктор – генеральний директор ДП «КБ «Південне» О.В. Дегтярев, керівники постійно діючих робочих груп за напрямами спільних досліджень ДП «КБ «Південне» та наукових установ НАН України.

Професор Римського університету академік МАА, член опікунської ради МАА Філіппо Граціані у своєму виступі розповів про загальні напрями діяльності МАА, останні досягнення та перспективи, попередні результати запуску супутника КА UNISAT-6 за допомогою українського ракетного носія «Дніпро» 19.06.2014.

Урочистим моментом засідання стало вручення дипломів та посвідчень членів Міжнародної академії астронавтики члену-кореспонденту НАН України О.В. Пилипенку, В.П. Гусиніну, А.П. Алпатову, А.І. Логвиненку. Філіппо Граціані привітав науковців та побажав успіхів та нових досягнень всім присутнім.

В ході зустрічі було також заслухано інформацію про підписання Угоди між Національною академією наук України, Державним космічним агентством України та ПрАТ «Систем Солюшенс» про створення Об’єднаної мережі станцій глобальної навігаційної супутникової системи на території України.

Під час засідання було також підписано Меморандум про взаєморозуміння між ДП «КБ «Південне», Римським Університетом «La Sapienza», компанією GAUSS та компанією ITLC Italconsulting.

В процесі обговорення зазначалося, що реалізація Меморандуму про взаєморозуміння, пріоритетні напрями і перспективи співробітництва Міжнародної академії астронавтики та Національної академії наук України у космічній сфері, який було підписано 30 травня 2012 р., сприяла залученню українських науковців до участі у перспективних міжнародних програмах і дослідженнях МАА. На сьогоднішній день від України в МАА працюють 16 академіків і 10 членів-кореспондентів. Ця діяльність збагачує науково-технічний потенціал України як космічної держави.

Крім того, за результатами засідання було підписано рішення Координаційної ради з організації спільних робіт ДП «КБ «Південне» та наукових установ НАН України, план спільної науково-дослідної діяльності ДП «КБ «Південне» і наукових установ НАН України на 2015 р., протокол засідання Міжнародної академії астронавтики та Національної академії наук України.

З метою подальшого розвитку творчих зв’язків, поглиблення співробітництва у сфері наукових досліджень та використання космічного простору учасники засідання вирішили за доцільне проводити зустрічі на постійній основі.

Більше фото http://www.nas.gov.ua/text/pdfNews/Koord_Rada_6.11.pdf

Матеріали  Прес-служби НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №19-20 (2012)

30-05-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №19-20 (2012)

Наука сьогодні №19-20 (2012)  скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Рішення Ради президентів академій наук У…

05-08-2014 Anna - avatar Anna

Рада президентів академій наук України своїм рішенням від 11.07.2014 р. схвалила «Основні наукові напрями та найважливіші проблеми фундаментальних досліджень у галузі природних, технічних і гуманітарних наук національних академій наук України...

Москва: откроют Центр обучения информаци…

19-10-2012 Олена - avatar Олена

Департамент информационных технологий Москвы объявил конкурс по созданию центра обучения в сфере современных информационно-коммуникационных технологий (ИКТ) для госслужащих и жителей столицы, начальная максимальная цена госконтракта составляет 99,5 миллиона рублей, следует...