Програмно-апаратний комплекс для оцінки якості формних процесів і готової продукції у поліграфічному виробництві

Українська академія друкарства розробила та впроваджує програмно-апаратний комплекс, що дозволяє провести контроль якості виготовлення друкарських форм, зокрема для флексографічного друку, як аналогових, так і цифрових, а також готових відбитків.

Технічна реалізація поставленої мети здійснюється шляхом програмного аналізу введеної інформації (зображень). Ввід інформації (зображень) забезпечується шляхом проекції зображення формного матеріалу або фарбовідбитків на CCD матрицю з необхідним збільшенням.

Освітлення об’єкту забезпечується осьове, ковзне та „на просвіт” в залежності від типу матеріалу та поставленої задачі. Перемикання здійснюється програмно або оператором (в залежності від режиму). У певних випадках є також необхідним освітлення у інфрачервоному діапазоні.

Програмні засоби включають системне та прикладне програмне забезпечення. Системне програмне забезпечення включає драйвери модуля оцифровування відеопотоку та драйвер модуля управління.

Прикладне програмне забезпечення системи включає засоби для тестування апаратної системи та керування усіма режимами вводу зображень, встановлення параметрів, ведення бази даних вимірювань тощо. Забезпечується вимірювання параметрів формного і друкарського матеріалу на основі введених користувачем зображень.

Пропонований комплекс має принципову новизну. Він дозволить визначати основні параметри форм (відбитків), які необхідні (і достатні) для прийняття управлінського рішення відносно якості продукції (напівфабрикату або технологічної операції). Він має низьку вартість, простий в експлуатації.

Математичні алгоритми кореляційного аналізу зображень, що покладені в основу програмного забезпечення, є достатньо точними.

Принциповою новизною є модуль пошуку зображень чи елементів зображень, які не були відтворені на будь-якому етапі формного чи друкарського процесу.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Инновационные фирмы Венгрии представили …

02-10-2012 Олена - avatar Олена

 Опубликовано 2 октября, 2012 - 06:52 Объединенный институт ядерных исследований 27–28 сентября 2012 посетила венгерская делегация во главе с вице-директором Национального управления инновациями Ласло Кораньи. Венгерские специалисты приняли участие в работе...

Новый сервис от Fast Lane Ventures и ru-…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В Рунете стартовал новый online-сервис для продвижения мероприятий и продажи электронных билетов – Eventmag.ru. Посевное инвестирование получено от Fast Lane Ventures – операционного и инвестиционного партнера нового сервиса, и инвестиционной...

До уваги переможців конкурсу Ф47 Державн…

13-10-2012 Олена - avatar Олена

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 12:20 До уваги переможців конкурсу Ф47 Державного фонду фундаментальних досліджень, яким призначено гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень на 2012 рік, згідно з Розпорядженням...