Про семінар „Інтегрований галузевий інформаційний ресурс: стан, проблеми, перспективи створення та забезпечення доступу”

 Интегр ресурс23-24 жовтня 2014 року на базі Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки Національної академії аграрних наук України відбувся семінар „Інтегрований галузевий інформаційний ресурс: стан, проблеми, перспективи створення та забезпечення доступу”.

У роботі семінару взяли участь близько 100 фахівців: представники НААН, науковці Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О.Сухомлинського, Національної медичної бібліотеки, Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського, директори бібліотек вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації аграрного профілю, завідувачі бібліотек територіальних об’єднань, користувачі бібліотек.

Мета заходу – аналіз стану інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу, перспективи його створення на базі Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН та забезпечення доступу до нього.

Відкрив семінар директор ННСГБ НААН, член-кореспондент НААН Вергунов В.А. З вітальним словом від НААН до учасників форуму звернувся начальник відділу методичного забезпечення інноваційного розвитку апарату Президії НААН, к.е.н. Криворучко І.М., який зупинився також на питаннях інформаційно-бібліотечного обслуговування трансферу інновацій в АПК.

У виступах учасників семінару відзначалася провідна роль Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН, яка розробила концептуальні засади формування та використання інтегрованих галузевих інформаційних ресурсів. Окрема увага приділялась проблемам інноваційного розвитку бібліотек, їх інноваційній діяльності, спрямованій на удосконалення форм та методів обслуговування користувачів, ролі наукової бібліотеки у забезпеченні доступу до міжнародних електронних ресурсів та корпоративні взаємодії бібліотек України, як одному із пріоритетних напрямів діяльності.

Під час заходу працювала книжкова виставка, яка висвітлювала інноваційну діяльність ННСГБ НААН.

За підсумками роботи семінару прийняті рекомендації щодо інформаційного забезпечення трансферу інновацій в АПК в умовах ринкової інноваційної інфраструктури.

24 жовтня в рамках семінару були проведені практичні заняття з опанування Системи автоматизації бібліотек «ІРБІС» та адаптації її автоматизованих робочих місць до роботи окремих бібліотек.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбулася зустріч Голови ДКА із керівник…

18-06-2015 Anna - avatar Anna

Відбулася зустріч Голови ДКА із керівником Німецького аерокосмічного центру (DLR)

17 червня 2015 року на виставці Ле Бурже відбулась зустріч Голови ДКА О.С. Уруського із керівником Німецького аерокосмічного центру (DLR) Й.-Д. Вернером. Олег Уруський наголосив, що стратегічною метою України у сфері...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №29-30 (2012)

17-08-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №29-30 (2012)

Наука сьогодні №29-30 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

13-02-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 10.02.-13.02.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...