В НТУУ «КПІ» стартував фестиваль «Sikorsky Challenge 2014»

В Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» починаючи з 14 жовтня 2014 року проходить ІІІ Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2014». Фестиваль триватиме до 17 жовтня. Переможців конкурсів буде оголошено під час урочистого закриття 17 жовтня об 11-00.Учасників і гостей фестивалю привітали директор освітніх програм Intel в Україні та СНД Тетяна Нанаєва, виконавчий директор Благодійної фундації «Відкриті серця» Євген Полтенко, президент Малої академії наук України член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий, народний депутат України секретар Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій Олександр Мочков та народний депутат України голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

«Наші експерти підрахували, що якщо Україна переорієнтується на високотехнологічний шлях розвитку, відмовившись від традиційних сировинно-переробних та низькотехнологічних напрямків, то вже за десять років вона може збільшити свій високотехнологічний експорт з 3,5 відсотків, які ми маємо нині, до 20 відсотків, а внесок у ВВП країни за рахунок інноваційної діяльності може зрости з 4 відсотків до 50 відсотків. Тобто це – безальтернативний шлях розвитку країни і для цього ми започаткували і продовжуємо проводити ці фестивалі…, – наголосив на церемонії відкриття ректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Михайло Згуровський. – Тож я хочу звернутися до молодих винахідників і побажати їм успіхів у цій дуже важливій справі!»

У рамках фестивалю проводяться Всеукраїнський конкурс інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2014» і конкурс «Intel-Техно Україна 2014-2015» – Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів «Intel ISEF». Загалом учасники конкурсів представили на фестиваль майже 200 розробок різноманітної тематики. Активну участь беруть у фестивалі юні дослідники Національного центру «Мала академія наук України», зокрема й у підготовці конкурсних робіт, організації та проведенні різноманітних його заходів.

Перед урочистою церемонією відкриття фестивалю його учасники та гості мали можливість ознайомитися з розгорнутою в холах Центру культури і мистецтв НТУУ «КПІ» виставкою проектів школярів-винахідників і отримати відповіді на свої запитання як від авторів розробок, так і від членів Організаційного комітету.

Нагадаємо, що фестиваль названо на честь всесвітньовідомого авіаконструктора, киянина за походженням, колишнього студента Київського політехнічного інституту Ігоря Сікорського. Тож у логотипі фестивалю є і його капелюх – незмінний атрибут, з яким великий інноватор ХХ століття ніколи не розставався. Ну а гасло цьогорічного свята науки і технічної творчості «Мрії змінюють світ!».

Мета фестивалю – залучення учнівської та студентської молоді, а також науковців і підприємців до участі у дослідницьких програмах і проектно-конструкторській діяльності задля їх подальшої комерціалізації, створення стартапів і виведення інноваційних продуктів на міжнародні та національний ринки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Слухання на тему: «Стан та перспективи р…

19-11-2015 Олена - avatar Олена

Слухання на тему: «Стан та перспективи розвитку мінерально-сировинної бази в Україні»

11 листопада 2015 року в Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи відбулися слухання на тему: «Стан та перспективи розвитку мінерально-сировинної бази в...

До кінця року Lenovo випустить 40 нових …

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

КИЇВ. 5 червня. УНН. До кінця цього року Lenovo збирається випустити на ринок до 40 нових моделей смартфонів. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Увага!!! «Горизонт 2020» - EAST-HORI…

02-06-2014 Anna - avatar Anna

Увага!!!   «Горизонт 2020»  -  EAST-HORIZON»

Шановні Колеги!       Національний інформаційний центр зі співробітництва з ЄС в сфері науки і технологій (НІП України) хоче повідомитти про наступне:     В рамках проекту Сьомої рамкової програми ЄС з досліджень «Cприяння...