Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні виклики і актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі».

Напередодні Дня юриста на базі Київського університету права НАН України відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні виклики і актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі».

Із вступним словом до учасників конференції виступив ректор, професор, заслужений юрист України Ю. Л. Бошицький, в якому, зокрема, відзначив, що конференція з проблематики інтелектуальної власності такого масштабу відбувається вперше, проте, зважаючи на появу все нових суперечливих тенденцій та явищ у сфері права та соціально-економічних відносин інтелектуальної власності, Київський університет права планує проводити на своїй базі конференцію на ще більш високому рівні із залученням представників багатьох міжнародних організацій та видатних вчених із різних країн світу. Право інтелектуальної власності є перспективним напрямом досліджень.

В університеті створено кафедру інтелектуальної власності та інноваційних технологій. Нагальним питання сьогодення є становлення дієвої системи правового захисту інтелектуальної власності, формування ефективно діючої інфраструктури для забезпечення реалізації державної політики та державно-приватного партнерства у цій сфері.

На адресу організаторів та учасників міжнародної науково-практичної конференції надійшли привітання, зокрема, від Президента Національної академії наук України, академіка Бориса Патона, Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, почесного ректора КУП НАНУ, академіка НАН України Юрія Шемшученка, Голови Державної служби інтелектуальної власності України Миколи Ковіні, Радника Президента Українського союзу промисловців і підприємців з питань інтелектуальної власності і інформаційної безпеки Сергія Мосова, Голови союзу юристів України, президента Всесвітньої організації юристів та Світового Конгресу українських юристів Валерія Євдокимова, в яких, зокрема, зазначається, що сучасні тенденції у сфері права та економіки інтелектуальної власності в Україні та європейських країнах характеризуються суперечливістю та неоднозначністю форм прояву та поступово перетворюються на один із імперативів багатьох болючих соціально-економічних, політико-правових та в цілому суспільних явищ та процесів.

У ході урочистого засідання Вченої ради університету доктору права, директору департаменту країн з перехідною та розвинутою економікою Всесвітньої організації інтелектуальної власності Міхалу Швантнеру було присвоєно почесне звання «Honoris Causa».

Обрана тематика міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні виклики і актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі» стала «підґрунтям» для обміну оригінальними думками із зазначеної проблематики.

Обмін позитивним досвідом, глибокий аналіз тенденцій та нагальних проблем права інтелектуальної власності дали можливість присутнім на І Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні виклики і актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі» виробити та схвалити Рекомендації.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

10-04-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 07.04.-10.04.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Комітет з питань науки і освіти обговори…

18-01-2015 Anna - avatar Anna

Під час засідання Комітету 14 січня обговорено результати роботи Комітету над Законом "Про Державний бюджет України на 2015 рік", Законом "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких...

Оголошуються конкурси науково-популярних…

19-12-2014 Anna - avatar Anna

Оголошуються конкурси науково-популярних видань і наукових фотографій

Мета конкурсів – популяризація досягнень вітчизняної науки, привернути увагу громадськості до її проблем і перспектив подальшого розвитку, сприяння підняттю престижу науки в суспільстві та ширшому впровадженню наукових розробок й інновацій...