У Львівській політехніці відкрився представницький екологічний конгрес

Протягом трьох днів, з 17-19 вересня, в Національному університеті «Львівська політехніка» триватиме ІІІ Міжнародний конгрес під назвою «Захист навколишнього середовища. Енергоощадність. Збалансоване природокористування». Організаторами його виступили Міністерство освіти і науки України, Львівська ОДА, Національний університет «Львівська політехніка, Західний науковий центр НАН України, Всеукраїнська екологічна ліга».

Участь у конгресі беруть представники академічних і науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів з багатьох регіонів України та закордону.

Привітав учасників наукового зібрання й побажав їм плідних результатів проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Зорян Піх.

На пленарному засідання з доповідями виступили заступник директора Інституту технічної теплофізики, член-кореспондент НАН України професор Юрій Снєжкін, завідувач відділу Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАН України професор Євген Хлобистов, доктор технічних наук професор кафедри прикладної екології та збалансованого природокористування Львівської політехніки Ярослав Гумницький.

Основна тематика доповідей торкається проблем енергоефективних і екологічночистих теплонасосних технологій, політики сталого розвитку України в аспекті адаптації міжнародних вимог та викликів сьогодення, питань сорбційних процесів в охороні навколишнього середовища.

У рамках конгресу відбудуться шість семінарів. Перший присвячений комплексному підходу в захисті навколишнього середовища: моніторингу, аудиту, системному аналізу та оцінці ризику й управління.

Науковці обговорять також питання відновлювальних та нетрадиційних джерел енергії, інноваційних природоохоронних технологій, формування освіти та виховання для збалансованого природокористування і сталого розвитку, ролі у цьому громадських екологічних організацій. Предметом обговорення стануть теоретичні та практичні аспекти сталого розвитку та у цьому контексті – організації екологічного туризму тощо.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Конкурс проектів «ЕРА Стільці Pilot викл…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Європейська Комісія опублікувала свій конкурс «ЕРА Стільці Pilot виклику 2013», який потрапив під Сьомої рамкової програми ЄС (FP7).

16-річний юнак розв'язав задачу, над яко…

29-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

ЮНИЙ ГЕНІЙ. У задачі з фізики, яку не зміг вирішити сам Ісаак Ньютон, розібрався 16-річний підліток. 

Борис Гриньов зустрівся з радником генер…

17-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

  15 травня Перший заступник Голови Держінформнауки Борис Гриньов зустрівся з  радником генерального директора Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) з міжнародних зв’язків Джонатаном Еллісом.