В Ужгороді пройшла 14-та Українська конференція з космічних досліджень

З 8 по 12 вересня 2014 року на території Інституту електронної фізики Національної академії наук України пройшла 14-та Українська конференція з космічних досліджень, повідомляє "Спейс-Інформ".

Попередні щорічні конференції з космічних досліджень традиційно проводилися в Євпаторії на базі Національного центра управління та випробування космічних засобів (НЦУВКЗ). У зв'язку з анексією Криму космічна галузь України втратила об'єкти наземної інфраструктури в районі Севастополя і Євпаторії. На їхній базі зараз розгорнута військова частина Військ повітряно-космічної оборони ЗС РФ.

Державним космічним агентством України (ДКА України) з метою відновлення керування НЦУВКЗ було змінено місцезнаходження його центрального апарату на м. Київ. У складі НЦУВКЗ у цей час працюють філії в м. Дніпропетровську, у Житомирській, Хмельницькій і Закарпатській областях. За короткий час було створено нову наземну інфраструктуру прийому інформації (космічних знімків) від іноземних супутників дистанційного зондування Землі й забезпечено її функціонування. Забезпечено також усталену роботу засобів НЦУВКЗ у сфері геофізичного моніторингу, супутникової навігації та контролю космічного простору.

У зв'язку із цими подіями, керівництвом ДКА України і НАН України було ухвалено рішення про проведення 14-й Української конференції з космічних досліджень на Срібній Землі в Закарпатті.

Інститут електронної фізики (ІЕФ) Національної академії наук України був створений у вересні 1992 року на базі Ужгородського відділення Інституту ядерних досліджень АН України. ІЕФ входить до складу Відділення фізики та астрономії НАН України. Основними напрямками наукової діяльності інституту є проведення досліджень в області атомної і ядерної фізики низьких енергій, фізика електронних та атомних зіткнень, фізична та квантова електроніка, нелінійна оптика, створення нових матеріалів і приладів функціональної електроніки.

Тематика конференції була присвячена широкому колу наукових космічних досліджень:

1. Дослідження ближнього космосу (у тому числі Сонця, сонячно-земних зв'язків, магнітосфери, іоносфери та ін.).

2. Космічна біологія, медицина та науки про мікрогравітацію.

3. Астрофізичні та космологічні дослідження.

4. Прилади, матеріали та технології для космічних досліджень.

5. Космічні апарати та системи для космічних досліджень.

6. Наземні радіофізичні дослідження космосу.

7. Спостереження Землі з космосу.

На конференції обговорювалися результати виконання проектів Загальнодержавної космічної програми на 2013-2017 роки, а також цільової комплексної програми НАН України з космічних досліджень. У рамках конференції було розгорнуто виставку зразків ракетно-космічної техніки і науково-технічних видань з космічної тематики.

Конференція завершилася проведенням дискусійного круглого стола на тему: "Проблеми сучасної космічної діяльності України та перспективи космічних досліджень".

У роботі конференції взяли участь більше 150 учених з України, країн СНД та Європи.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інформаційна політика - рушійна складова…

06-02-2014 Anna - avatar Anna

Національний центр електронного урядування у 2014 році продовжує практику видання щомісячного електронного дайджесту «Електронне урядування в Україні», який акумулює в собі ключові події щодо досягнень та перспектив розвитку галузі е-урядування....

Физики превратили нанотрубки и воск в мо…

16-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 16 ноября, 2012 - 01:41  «Синтетические мускулы, которые мы разработали, способны производить мощные и сверхбыстрые сокращения. 

Український винахідник створив дешеву со…

04-08-2015 Anna - avatar Anna

Український винахідник створив дешеву сонячну станцію

«За день на 16 градусів нагрілося три тонни води, а це 8 кубометрів газу треба було спалити» Відео http://www.radiosvoboda.org/content/article/27167775.html Сергій Юрко, підприємець із Миргорода, створив сонячну експериментальну станцію. Унікальність цього винаходу –...