У ЛНУ імені Івана Франка обговорили перспективи розвитку нанонауки

У рамках проекту Сьомої Рамкової Програми Нанотвінінг 27 серпня 2014 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулося відкриття ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Нанотехнології та наноматеріали» (NANO-2014), організаторами якої є Інститут Фізики Національної академії наук України спільно з Тартуським Університетом (Естонська Республіка), компанією European Profiles A.E. (Грецька Республіка), Туринським Університетом (Італійська Республіка), Університетом П’єра і Марії Кюрі (Французька Республіка) та ЛНУ імені Івана Франка.

Понад 350 провідних науковців і спеціалістів із нанотехнологій з України, Польської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Італійської Республіки, Сполученого Королівства, Республіки Австрії, Турецької Республіки, Ісламської Республіки Іран взяли участь в обговоренні актуальних проблем розвитку нанотехнологій у різних країнах світу та перспектив застосування їхнього досвіду в Україні.

Від імені організаторів конференції звернувся до присутніх директор Інституту фізики НАН України, віце-президент НАН України, координатор проекту Нанотвінінг, професор Леонід Яценко, який відзначив значне зростання чисельності учасників, які у важкий для України час усе ж відважилися на участь у науковому обговоренні, а відтак представили всі регіони нашої держави, навіть ті, де зараз тривають бойові дії.

Професор Леонід Яценко наголосив на важливості залучення молоді до наукових досліджень у галузі нанотехнологій, зокрема, зосередив увагу на ініціативі організації літніх шкіл, одна з яких відбулася нещодавно в м. Яремче.

З вітальним словом звернувся до учасників пленарного засідання Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, професор Володимир Мельник: «Наш Університет відкритий до наукового пошуку, до українських та іноземних дослідників, яких завжди радо зустрічає. Своєю участю у конференції ви надаєте особливу моральну підтримку нашій державі, яка зараз переживає нелегкі часи. Попри те, що наука завжди була індиферентною до політики, у нинішній час просто неможливо стояти осторонь політичних процесів».

Ректор наголосив, що «проведення ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Нанотехнології та наноматеріали» (NANO-2014) у Львівському національного університету імені Івана Франка вкотре демонструє прагнення Університету бути в комунікації з провідними вишами України та світу».

Зазначимо, що конференція триватиме до 30 серпня 2014 року і буде сфокусована на найновіших досягненнях у нанонауці та нанотехнологіях і стимулюватиме плідні дискусії між науковцями та дослідниками з країн світу. Програма конференції передбачає проведення пленарних і секційних засідань, представлення та огляд стендових доповідей.

         Учасники наукового заходу обговорять проблемні питання за такими тематичними напрямами: мікроскопія нанооб’єктів, нанокомпозити та наноматеріали, наноструктуровані поверхні, нанооптика та нанофотоніка, наноплазмоніка та підсилена коливальна спектроскопія, нанобіотехнології та нанохімтехнології.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Доказано: вода помнит все

08-10-2012 Олена - avatar Олена

 07.10.2012 11:27 Ученые подтвердили, что каждое событие оставляет свои следы в воде, и нашли способ идентифицировать их.

Россия и Испания создадут центр трансфер…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Москва и Мадрид ведут активные переговоры о создании испано-российского центра трансфера информационных и телекоммуникационных технологий Об этом сообщил вице-президент, председатель исполнительного комитета союза приборостроителей и специалистов по информационным и телекоммуникационным технологиям...

Рейтинги університетів: як правильно чит…

15-10-2015 Олена - avatar Олена

Рейтинги університетів: як правильно читати, «Дзеркало тижня» від 13 жовтня 2015 року

У світі глобалізованої вищої освіти міжнародні університетські рейтинги рік у рік стають дедалі актуальнішими — для абітурієнтів, аби зорієнтуватися, куди ж вступити в іншій країні, і для самих університетів, аби...