Міжнародна Технологічна зустріч «Нанотехнології та наноматеріали для бізнесу і виробничої сфери»

У заході взяли участь близько 90 осіб, серед них розробники нанотехнологій з різних установ НАН України, а також представники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Українського науково-технологічного центру, Європейського фонду розвитку, Українського фонду підтримки підприємництва, Київського міського центру інвестицій та інновацій. У зустрічі також взяли участь голова Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти Л.М.Гриневич, представники НПК «Наука», компаній ТОВ «Хімфармконсалтинг», ПП «Укртехінформ», KMLabs, European Profiles, Меджик-Груп, Форт-Люкс та інших. Науковцями було зроблено 29 доповідей.

Головною метою заходу було оперативне донесення інформації до представників бізнесу та виробничої сфери про перспективні розробки вчених НАН України, сприяння комерціалізації та впровадженню науково-технічних результатів, а також налагодження контактів між науковцями та представниками бізнес-структур. Зустріч була організована в рамках проекту «Створення інноваційного середовища для комерціалізації та трансферу нанотехнологій у бізнес в Україні» Державної цільової науково-технічної програми «Нанотехнології та наноматеріали» та за фінансової підтримки проектів Сьомої рамкової програми ЄС «Нанотвінінг» і «БІЛАТ-Україна». З метою інформаційної підтримки зустрічі та пошуку потенційних інвесторів була залучена Європейська мережа підприємництва – European enterprise network (EEN).

Представники компаній виявили цікавість до багатьох презентованих розробок, зокрема до керамічних нанокомпозитів для гібридних підшипників, зносостійких керамічних та композиційних матеріалів на основі нанопорошків діоксину цирконію для техніки та медицини тощо.

Он-лайн трансляцію Технологічної зустрічі переглянули близько п’ятсот осіб з Росії, Білорусі, Естонії, Польщі, Франції, Великої Британії, Чехії, Німеччини, Італії, Японії, Нідерландів, Бельгії, США та інших країн.

Під час зустрічі також обговорювалися питання щодо розробки та прийняття законодавства, яке б створювало в Україні сприятливий інноваційний клімат, труднощів одержання через Держказначейство коштів, що надходять на рахунки установ від замовників (у тому числі закордонних), забезпечення лабораторій сучасним науковим обладнанням. Присутня на заході Лілія Михайлівна Гриневич висловила пропозицію щодо спільної розробки проекту про державне стимулювання вітчизняної наноіндустрії. Вона також запевнила, що очолюваний нею Комітет робитиме все від нього залежне для підтримки науки в Україні.

В наступному році планується проведення вже третьої Технологічної зустрічі.

За матеріалами Прес-служби НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Брифінг із питань фінансування українськ…

21-12-2015 Олена - avatar Олена

Брифінг із питань фінансування української науки

17 грудня 2015 року у Верховній Раді України відбувся брифінг народного депутата Ірини Суслової, присвячений фінансуванню наукової діяльності в нашій державі. У брифінгу також взяли участь молоді вчені – співробітник...

Харківський політех пропонує освітлювати…

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

У НТУ "Харківський політехнічний інститут" розробляють систему освітлення вулиць і будівель Харкова за допомогою сонячної енергії. Про це УНН повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

14-10-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 10.10.-14.10.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...