І з’їзд Всеукраїнського об’єднання медичних фізиків та інженерів

KNU 09035 листопада 2013 року відбувся І з’їзд Всеукраїнського об’єднання медичних фізиків та інженерів (ВОМФІ) за ініціативою навчально-наукового центру радіаційної безпеки та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У роботі з’їзду взяли участь фахівці провідних навчальних закладів, медичних, наукових установ України та представники урядових структур.

З огляду на те, що розвиток медичної фізики тісно пов’язаний з впровадженням новітніх технологій в сферу охорони здоров’я, а підготовка фахівців з медичної фізики є чинником, що суттєво впливає на стан здоров’я нації та розвиток науково-технічного потенціалу країни, учасники І з’їзду Всеукраїнського об’єднання медичних фізиків та інженерів розглянули питання зростаючої ролі медичної фізики у суспільстві. Виокремили пріоритетні напрямки, які повинні якісно переформувати відношення науковців та практиків до цієї спеціальності. Звернули увагу на  необхідність оновлення правової бази, щодо функцій медичного фізика.

     Основна мета заходу - привернути увагу суспільства до можливостей ефективного використання інтелектуального, творчого та промислового потенціалу науки для вирішення актуальних завдань та забезпечення стабільного розвитку суспільства в освітній, науковій, промисловій та інноваційній сферах, а також сприяння втіленню державної політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних кадрів для української держави. Учасників з’їзду привітав ректор КНУ імені Тараса Шевченка, академік Леонід Губерський, котрий наголосив, що актуальність медичної фізики та її роль у суспільстві невпинно зростає, саме тому, фахівців у сфері медичної фізики успішно готують десятки відомих університетів в усьому світі. Серед них і КНУ імені Тараса Шевченка.

      Також до учасників з’їзду звернулися з вітальним словом: заступник Голови Держатомрегулювання України Ольга Макаровська; Президент Асоціації радіологів України Володимир Рогожин; директор ДУ «Інституту ядерної медицини та променевої діагностики НАМНУ» Ірина Дикан; керівник програм та проектів Благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Вікторія Миколаюк.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Німеччина готується до запуску стелларат…

02-11-2015 Олена - avatar Олена

Німеччина готується до запуску стелларатора

Подолавши безліч фінансових та організаційних проблем Інститут Макса Планка (Німеччина) побудував і завершив тестування стелларатора W7–X — пристрою, що дозволяє отримувати енергію подібно Сонцю. Будівництво потребувало 1,1 мільйона робочих годин...

Китай створив екологічний ракетний двигу…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Китай створив екологічний та економічний двигун до ракетоносіїв нового покоління. Про це у четвер оголосив Комітет у справах оборонної науки, техніки і промисловості Китаю, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«РоснаноМедИнвест» проинвестирует 20-30 …

26-10-2012 Олена - avatar Олена

 «РоснаноМедИнвест» планирует инвестировать в 20-30 инновационных медицинских препаратов, все они должны быть локализованы до 2022 года, заявил член совета директоров «РоснаноМедИнвест» и «НоваМедика» Леонид Меламед.