ІТ-галузь може стати локомотивом української економіки, - зустріч В. Гройсмана з представниками сфери інформаційних технологій

IT VinnycaГолова Верховної Ради України Володимир Гройсман у середу провів зустріч з представниками сфери інформаційних технологій та обговорив можливості державної підтримки та розвитку ІТ-галузі.

Керівник Парламенту наголосив, що вітчизняний ІТ-сектор має гарний потенціал та може стати рушійною силою економіки країни, саме тому держава повинна інвестувати у розвиток цієї сфери.

В. Гройсман зауважив, що в Україні є гарна база кваліфікованих ІТ-спеціалістів. Разом з тим, за його словами, у галузі є низка проблем, які заважають її розвитку та повинні бути вирішені. "Дуже важливо, щоб цей сектор не залишався поза увагою і можливостями державної підтримки, – зазначив В. Гройсман. – Треба створити умови, які би якісно відрізнялися [від сьогоднішніх] і були не гіршими, аніж у провідних країнах".

"Як зробити, щоб ви були у "білій зоні" [економіки], як зробити, щоб ви були захищені, як зробити, щоб вам було вигідно розвиватися тут, – три питання, на які ми з вами повинні відповісти", – закликав керівник Парламенту учасників зустрічі до обговорення.

Представники сфери інформаційних технологій підкреслили, що ІТ-сектор – одна з найбільш зростаючих галузей в Україні та може стати однією з головних сфер економіки за умови підтримки та сприяння з боку держави.

Крім значного внеску до ВВП країни та розвитку інших галузей економіки України, ІТ-сектор напрацював корисний для розбудови держави досвід, зокрема щодо бізнес-аналізу, стратегічного менеджменту, систем управління проектами, персоналом тощо, зазначили співрозмовники.

Разом з тим, на сьогодні розвитку галузі заважає низка нагальних проблем, серед них: складна податкова система, тиск на ІТ-компанії, відтік кваліфікованих кадрів за кордон та недосконалість профільної освіти, підкреслили керівники провідних ІТ-компаній.

Представники галузі наголосили на необхідності зміни податкової системи, а також підтримки галузі державою як в Україні, так і її продуктів за кордоном. Вони також закликали ухвалити законодавчі рішення, "які обмежили б свавілля силовиків відносно ІТ-компаній".

Своєю чергою керівник Парламенту виступив за розробку стратегічного плану дій щодо розвитку ІТ-індустрії в Україні у найближчі роки. У цьому контексті він закликав учасників обговорення взяти участь у розробці відповідних пропозицій та представити їх Парламенту для подальшого опрацювання у комітетах.

В. Гройсман погодився з думками співрозмовників щодо необхідності здійснення повноцінної реформи податкової системи, яка буде заздалегідь розроблена та узгоджена з усіма зацікавленими сторонами.

Крім того, Голова Верховної Ради запропонував провести у Парламенті тематичний ІТ-день для прийняття необхідних рішень. "Мова йде про те, щоби створити фундаментальні закони, які не дозволять ними гратися, але чітко визначати подальші кроки розвитку галузі", – зауважив В. Гройсман.

У зустрічі взяли участь керівники низки провідних ІТ-компаній України, зокрема "EPAM", "USCUTUM", "SigmaSoftware", НВП "Медірент", ГО "Digital Ukraine", "IT Ukraine", "Microsoft", ІТ-комітету Європейської бізнес-асоціації, "CIKLUM", "ORACLE", ІТ-комітету Американської торгової палати, "DATA Group", ІТ Україна, ТОВ "Естаунд коммерс", "OMP", "Luxoft", "Октава Капітал", "AltexSoft", Американської торгової палати, ТОВ "Айкюжн", ТОВ "Логіка ЛТД", "NetCracker", "SimCorp" та "SPS Commerce".

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MFXZ0L1eQh0

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Києві відбудеться III Форум з інтелект…

18-05-2016 Олена - avatar Олена

У Києві відбудеться III Форум з інтелектуальної власності

2 червня 2016 року за підтримки Державної служби інтелектуальної власності України (ДСІВ) відбудеться масштабний ІІІ Форум з інтелектуальної власності (Intellectual Property Forum – 2016, IPF-2016). Під час заходу, який планується...

Американские учёные изготовили транзисто…

21-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

При помощи оригинального метода американские учёные синтезировали графен необычной формы. Изготовив на базе полученной структуры транзистор, исследователи сделали вывод о высоком качестве материала.

Розроблено новий тип магнітної пам’яті, …

04-04-2016 Олена - avatar Олена

Розроблено новий тип магнітної пам’яті, який заснований на ефекті індукованого SOT-перемикання

Протягом декількох десятиліть вчені намагалися розробити ефективну магнітну пам’ять з довільним доступом (magnetic random access memory, MRAM), в якій інформація зберігається у вигляді напрямку намагніченості частинки магнітного матеріалу. Так як...