У Вінниці відкрили бізнес-інкубатор для ІТ-шників

IT VinnycaУ Вінниці за підтримки МЗС Королівства Норвегія відкрили Центр ІT-підприємництва iHUB. Бізнес-інкубатор допомагатиме молодим вінницьким стартаперам розвивати свої проекти.

«Рівно сім місяців тому ми підписали з Міжнародним благодійним фондом Seed Forum Україна за підтримки МЗС Королівства Норвегія меморандум щодо початку реалізації цього проекту. Все, що зроблено, здійснено спільними зусиллями. Цей iHUB буде в мережі подібних центрів у 60 містах світу, що дасть можливість обміну думками ініціативних молодих українців з іншими людьми в інших країнах. Більше того, цей проект наштовхнув нас на думку щодо створення на першому поверсі будівлі в наступному році подібного центру для підтримки інституцій громадянського суспільства», - сказав обраний вінницьким міським головою Сергій Моргунов.

Вінницю було обрано для реалізації проекту з урахуванням вигідного географічного розташування, наявності людського та інтелектуального потенціалу, інноваційного мислення міського менеджменту та успіху міської влади у впровадженні електронного урядування.

«Ми підтримуємо проект IHUB в різних передових містах України, і я можу сказати, що такою підтримки, як у Вінниці, немає ніде. Цей проект для Норвегії – дуже важлива інвестиція, адже ми інвестуємо в прекрасне майбутнє України. Щоб вона стала успішною в економічному і політичному сенсі. Це для нас дуже важливо», - зазначив заступник посла Королівства Норвегії пан Річард Скарборо.

Внеском вінницької міської влади в реалізацію проекту стало виділення під iHUB історичного приміщення у центрі міста та мільйона гривень на проведення капремонту й реставраційних робіт будівлі, яка є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Іншу частину фінансування ремонтних робіт було здійснено за рахунок грантових коштів Seed Forum Foundation в сумі 1,2 млн. грн. Також норвезька сторона взяла на себе всі витрати, пов’язані з придбанням меблів та оргтехніки для роботи IHUB.

Його територія розмежована на сектори: зону очікування, дві душових кабіни з туалетами, зону презентацій, зону активного відпочинку, зону спокійного відпочинку і кухню, також конференц-залу і дві зони для проведення телефонних розмов. Бізнес-інкубатор на 44 робочих місця допомагатиме майбутнім підприємцям започаткувати та просувати власну справу в ІТ-галузі, протидіятиме еміграції талановитої молоді за кордон, сприятиме стартаперам у пошуках партнерів з інших країн та у перспективі забезпечити роботою сотні людей. Розрахований проект на 10 років, але в подальшому може бути продовжений.

Оскільки центр ІТ-технологій орієнтований саме на креативну й студентську молодь, у рамках його відкриття було підписано Меморандум про співпрацю Seed Forum з Донецьким національним університетом. Керівники центру розраховують на співпрацю й з іншими вінницькими вишами.

Довідково. Окрім Вінниці, бізнес-інкубатори для представників IT-сфери у рамках проекту будуть створені у Львові, Івано-Франківську та Одесі.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Держінформнауки ініціює створення науков…

21-03-2014 Anna - avatar Anna

Держінформнауки ініціює створення Комісії з питань розвитку проривних технологій для потреб оборони та безпеки країни. З цього приводу уже відбулися консультації з керівниками провідних наукових інститутів, які займаються військово-технічними розробками.

Як в Ісландії перетворюють вуглекислий г…

13-06-2016 Олена - avatar Олена

Як в Ісландії перетворюють вуглекислий газ на каміння

Ісландський проект CarbFix підтвердив ефективність утилізації парникового вуглекислого газу шляхом закачування в вулканічні породи для мінералізації. Міжнародна група експертів опублікувала результати експериментів в журналі Science. Проект CarbFix був запущений в...

Південна Корея запустить багатоцільовий …

11-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 18 травня з японського космодрому, розташованого на японському острові Танегасіма, планується зробити запуск чергового південнокорейського супутника багатоцільового призначення «Аріран-3», повідомляє міжнародне радіо країни.