Відбулося засідання Експертної комісії з визначення наукових об’єктів, що становлять національне надбання

12 червня в Держінформнауки відбулося засідання Експертної комісії з визначення наукових об’єктів, що становлять національне надбання, на якому було розглянуто пропозиції від дванадцяти наукових установ та вищих навчальних закладів щодо надання їхнім науковим об’єктам статусу національного надбання. Рішенням Експертної комісії було рекомендовано віднести до таких, що становлять національне надбання, 6 наукових об’єктів.

Довідково: Остаточне рішення щодо включення цих об’єктів до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, приймає Кабінет Міністрів України.

Науковим об'єктом, що становить національне надбання, є унікальний об'єкт, що не піддається відтворенню, втрата або руйнування якого матиме серйозні негативні наслідки для розвитку науки та суспільства.

До таких об’єктів відносять: унікальні об'єкти музейних, архівних фондів, колекції, особливо цінні та рідкісні видання, інші пам'ятки історії та культури; інформаційні фонди; дослідні установки, обладнання, полігони; природні та біосферні заповідники, національні природні парки, заказники, пам’ятки природи, ботанічні сади, дендрологічні парки, інші природні території та об'єкти, штучно створені об'єкти природно-заповідного фонду, що потребують підтримки, не передбаченої Законом України «Про природно-заповідний фонд України», або їх окремі частини, зокрема ботанічні, зоологічні, мікробіологічні та інші колекції; інші унікальні наукові об'єкти.

Відповідними урядовими рішеннями до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, на цей час внесено 127 таких об'єктів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Линза из метаматериала: точность фокусир…

21-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 21 ноября, 2012 - 00:00 Когда выясняется, что природные материалы непригодны для задач, стоящих перед наукой, приходит время начать лабораторные исследования и создать материал с нужными свойствами искусственно. ...

Космос – Україні

19-01-2015 Anna - avatar Anna

Космос – Україні

      Інтерв'ю з директором Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук НАН України академіком НАН України Вадимом Івановичем Ляльком. Сучасні тенденції розвитку світової спільноти і розширення глобального інформаційного...

«Геоінформатика в місті перетворень, Ост…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Конференція «Геоінформатика в місті перетворень» пройде з 21 по 23 січня 2013 року в Остраві, Чеська Республіка.