Apple презентувала нові планшети, комп'ютери та операційні системи

appleВсесвітньо відомий виробник комп'ютерної продукції та програмного забезпечення компанія Apple в четвер представила довгоочікувану своїми прихильниками лінійку оновлених планшетів, комп'ютерів та операційних систем.

Шоу-презентація відбулася в залі Town Hall штаб-квартири компанії в Купертіно (штат Каліфорнія, США).

"Це найбільш потужна лінійка продукції від Apple", - охарактеризував творіння своєї компанії генеральний директор Apple Inc. Тім Кук.

Під час шоу в стилі Стіва Джобса публіка вперше побачила нові планшети iPad Air2, iPad mini 3, стаціонарний комп'ютер iMac 5K з дисплеєм Retina, оновлений Mac mini, а також нові операційні системи iOS 8.1 для мобільних пристроїв та OS X Yosemite для комп'ютерів.

Що стосується планшетів, "яблучна компанія" прогнозовано пішла на звуження девайсів до 6,1 мм, що понад удвічі тонше за перший iPad. Новий пристрій отримав так званий ламінований дисплей та більш потужний процесор (A8X). Завдяки цьому продуктивність графіки в iPad Air2 зросла в 180 разів в порівнянні з першим аналогом. Планшети також обладнані більш потужною камерою, сканером відбитку пальців та акумуляторами підвищеної витривалості.

Стаціонарний комп'ютер iMac 5K так само отримав новий дисплей, роздільна здатність якого сягнула показника 5120 х 2880, що за кількістю пікселів всемеро більше за звичайний формат HD. Для Mac mini інженери Apple просто розширили характеристики та зменшили стартову ціну.

Крім того, "яблучна продукція" поповнилася новими операційними системами, де компанія зробила акцент на більших можливостях "хмарних технологій" та обміну даними між пристроями. OS X Yosemite для комп'ютерів оновила, в тому числі лінійку офісних програм. iOS 8.1 для мобільних пристроїв позбулася недоліків, які мали місце в попередній "вісімці". Обидві операційні системи можна буде завантажити безкоштовно.

Презентація тривала рівно 80 хвилин. Про оновлену продукцію розповідали особисто генеральний директор компанії Тім Кук, старший віце-президент з розробки ПЗ Крейг Федерігі, віце-президент компанії Філ Шиллєр, а також розробники графічних модулів та програм.

Традиційно до моменту презентації Apple тримала в суворій таємниці всі відомості про нові пристрої та ПЗ. Навіть з чуток, що часто є незмінним інструментом маркетологів для привернення уваги, не було відомо повного спектру новинок, не кажучи вже про характеристики.

       Варто зауважити, що кілька тижнів тому компанія показала публіці нові iPhone6. Попри ажіотажний попит на смартфони, який після презентації побив усі рекорди замовлень та купівель відносно попередніх моделей, не вся "Apple-спільнота" була задоволена новинкою. Основні нарікання викликав матеріал корпусу смартфону, виконаний з м'якого сплаву, який деформується навіть при носінні в кишені. Крім цього були виявлені інші недоліки, які фанати продукції "яблука" назвали неприйнятними прорахунками компанії після втрати Стіва Джобса.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбувся науковий семінар на тему:«Від н…

14-02-2015 Anna - avatar Anna

Відбувся науковий семінар на тему:«Від нейрону до свідомості»

13 лютого 2015 року Державний фонд фундаментальних досліджень провів черговий науковий семінар на тему:«Від нейрону до свідомості», доповідач – академік НАН України Кришталь Олег Олександрович (Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця)....

В Україні створять Фонд з підтримки енер…

26-10-2015 Олена - avatar Олена

В Україні створять Фонд з підтримки енергоефективних проектів

Про плани створення в Україні Фонду з підтримки енергоефективних проектів заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками міжнародних донорських...

Прийнято Закон «Про ратифікацію Протокол…

16-06-2016 Олена - avatar Олена

Прийнято Закон «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру»

15 червня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру». Український науково-технологічний центр (УНТЦ) діє в Україні на...