Українські програмісти пропонують політикам інноваційний підхід до співпраці з виборцями

IT-Українська компанія BasicGroup™ представила IT-рішення для комплексного супроводження передвиборчої кампанії кандидатів у депутати – системи eMap і eCast, які автоматизують роботу штабу та дозволяють контролювати перебіг дня виборів.

eMap – це інструмент автоматизації передвиборчої кампанії, який допомагає штабу системно опрацьовувати великі обсяги інформації та забезпечує плідну співпрацю кандидата з виборцями. Іншими словами, система eMap – це багатофункціональний центр взаємозв’язку з виборцями. Технічно, це веб-орієнтоване програмне рішення, яке в ході кампанії накопичує та систематизує інформацію про всі об’єкти в окрузі, виборців, звернення, процес їх виконання, та дозволяє працювати з нею через зручний інтерфейс у форматі таблиць або на мапі. Зручність системи – в тому, що оновлення інформації в базі даних автоматично синхронізуються на всіх пристроях, де використовується система, і миттєво стають доступні кожному члену команди, незалежно від місцезнаходження. Наприклад, прийняте під час роботи «в полі» звернення від мешканця автоматично потрапляє в офіс на розгляд юриста й одразу починає виконуватись, а після успішного завершення роботи зі зверненням його автора поінформують за допомогою SMS.

За задумом розробників, система eMap покликана допомогти передвиборчому штабу кандидата працювати якісніше, продуктивніше й оперативніше та, як наслідок, об’єктивно підвищити рівень довіри виборців до кандидата: за рахунок швидкого виконання звернень, заощадження часу і залучення нових прихильників.

Друга система – eCast – забезпечує автоматизацію роботи в день виборів, коли головне завдання штабу – слідкувати за ситуацією на дільничних виборчих комісіях, явкою і підрахунком голосів, запобігаючи спробам провокацій і фальсифікацій. eCast дозволяє реалізувати контроль кожного етапу дня виборів на всіх ДВК округу завдяки автоматизованій системі збору й обробки даних.

Система складається з шести модулів: call-центр, електронний документообіг, інформаційні екрани для керівника штабу та кожного підрозділу, SMS-центр, оперативна база даних (явка, голоси, скарги) і статична (контакти співробітників, їх розподіл по ДВК, адреси ДВК з відображенням на мапі тощо). Дані про явку та результати голосування надходять в систему через SMS-команди, які спостерігачі з кожної ДВК надсилають з мобільного телефону на спеціальний сервісний номер. У разі порушень на ДВК вони можуть надсилати повідомлення зі скаргами, які одразу потрапляють у систему й опрацьовуються юристами. Оператори call-центру через веб-інтерфейс контролюють роботу спостерігачів, опрацьовують заявки зі скаргами, контролюють їх виконання, тримають зв’язок із юридичним відділом штабу та координують роботу мобільних бригад юристів. Завдяки тому, що система збирає й обробляє дані з усіх ДВК автоматично, з’являється можливість постійного та комплексного контролю за перебігом дня виборів.

Обидві системи були успішно апробовані під час виборів у Київську міську раду цього року й отримали позитивні відгуки від теперішніх депутатів і їхніх команд.

Більш детально дізнатись про системи можна на офіційних сайтах: http://emap.com.ua та http://ecast.com.ua.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Комітет з питань науки і освіти затверди…

07-02-2016 Олена - avatar Олена

Комітет з питань науки і освіти затвердив план роботи Комітету на період четвертої сесії восьмого скликання

Комітет затвердив план роботи Комітету на період четвертої сесії восьмого скликання (лютий - липень 2016 року). У відповідності до плану роботи, протягом четвертої сесії восьмого скликання Комітетом мають бути проведені Комітетські...

Підписано Угоду про спільну науково-техн…

06-10-2015 Олена - avatar Олена

Підписано Угоду про спільну науково-технічну діяльність між Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки, Інститутом проблем безпеки атомних електростанцій НАН України та корпорацією Циндао Ксеінчу Меканікал Еквіпмент

З 24 по 30 вересня 2015 року Україну відвідала делегація китайської енергетичної корпорації Циндао Ксеінчу Меканікал Еквіпмент. В ході візиту іноземні гості ознайомились з основними напрямами діяльності та результатами наукових...

Європейській спільноті презентовано інве…

12-04-2012 Олена - avatar Олена

 Голова Дніпропетровської облдержадміністрації презентував у Брюсселі (Королівство Бельгія) інвестиційний потенціал та переваги участі європейського бізнесу в інвестиційних проектах Дніпропетровської області.