У МОН відбувся українсько-французький форум закладів вищої освіти і науки

ukr-fr23 червня 2015 року у Міністерстві освіти і науки відбувся українсько-французький форум закладів вищої освіти. Під час заходу перший заступник Міністра Інна Совсун та заступник Міністра Максим Стріха дали спільну прес-конференцію з представниками французької делегації. Також українською та французькою сторонами було підписано меморандум про співпрацю та 15договорів про співпрацю між вітчизняними та французькими вищими навчальними закладами.

Інна Совсун зазначила, що візит французької делегації став можливим завдяки домовленостям, яких було досягнуто між Президентом Французької Республіки Франсуа Олландом та Президентом України Петром Порошенком під час візиту до Франції Президента України.

Також перший заступник Міністра наголосила на важливості співпраці та обміну досвідом між Україною та Францією в галузі освіти і науки. «Багато змін, які зараз відбуваються в Україні, дуже співзвучні тим, які відбувалися у Франції. Ми можемо багато чому навчитися у наших зарубіжних колег, вивчаючи як подібні реформи відбувалися у їх системі вищої освіти», - сказала Інна Совсун. Співпраця також важлива для інтеграції української освітньої системи у європейський освітній та науковий простір.

Радник Президента Французької Республіки з питань освіти, вищої освіти та наукових досліджень Венсан Берже зазначив, що міжнародна співпраця в галузі науки і освіти є одним з пріоритетів Президента Французької Республіки. За його словами, Україна входить до десяти країн, обраних Президентом Франції як найбільш пріоритетні у співпраці в науково-просвітницькому напрямку.

«Метою нашої спільної роботи є посилення обміну досвідом в сфері освіти і науки, розвиток програм обміну між нашими двома країнами студентів і науковців, аби вони могли спільно працювати та навчатись», – сказав Вінсан Берже. Також важливим напрямком роботи є поглиблення співпраці між вищими навчальними та науково-дослідницькими закладами України і Франції.

Заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха зазначив, що підписавши угоду про асоційовану участь у науково-інноваційній програмі Європейського Союзу «Горизонт 2020», Україна вступила до європейського дослідницького простору, в рамках якого міжнародні консорціуми України, у тому числі і з Францією, набувають особливої ваги. Максим Стріха запевнив, що сьогоднішня зустріч матиме велике значення не лише для української та французької науки, а і для європейської науки в цілому.

Генеральний директор з питань досліджень Міністерства національної освіти, вищої освіти та наукових досліджень Роже Жоне зазначив, що угоди, які були підписані між університетами України та Франції, окрім традиційних фізики та математики, включають нові напрямки співпраці – філологію, науки про довкілля, суспільні та гуманітарні науки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Новые системы для магнитно-резонансной т…

18-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Исследователи Университета Гамбурга (the University of Hamburg) в Германии создали новые контрастные агенты для магнитно-резонансной томографии (МРТ) на основе функционализированных квантовых точек и нанокристаллов оксида железа.

Новый мировой рекорд скорости передачи д…

27-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Японская компания Nippon Telegraph и Telephone Corporation (NTT), работавшая совместно еще с тремя партнерскими организациями, компанией Fujikura Ltd., университетом Хоккайдо и Датским техническим университетом (and Technical University of Denmark, DTU),...

Відбувся успішний пуск європейської раке…

12-02-2015 Anna - avatar Anna

Відбувся успішний пуск європейської ракети-носія "Вега" з українським двигуном

11 лютого 2015 року о 15.40 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані здійснено успішний пуск ракети-носія «Вега» легкого класу з експериментальним багаторазовим космічним кораблем. Проект, що отримав...