Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus" відбувається у Львові

Вчора, 21 листопада 2013 року у Національному університеті "Львівська політехніка" розпочав роботу IV Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus", який триватиме впродовж трьох днів, до 23 листопада.

Фестиваль на сьогодні став одним із найбільших наукових форумів України. Основною метою його є сприяння формуванню молодої вітчизняної наукової еліти та розвиток міжнародної співпраці.

«У сучасних умовах розвиток конкурентноздатної економіки України нереальний без розвитку науки, зокрема без формування молодої наукової еліти. Однак, ці процеси неможливі без створення середовища, так званого майданчика, де б молоді вчені могли обмінюватися досвідом не лише зі своїми колегами-співвітчизниками, але й ділитися ідеями та переймати досвід однодумців з різних наукових шкіл за кордоном. Міжнародний молодіжний фестиваль науки, який сьогодні приймає Львів, засвідчив свою спроможність виконувати таку важливу функцію консолідуючої сили», - зазначив Володимир Семиноженко у своєму вітанні.

За його словами, переконливим аргументом на користь проекту "Litteris et Artibus" є той факт, що він став переможцем гранту Президента України для обдарованої молоді за 2012 рік.

Цьогоріч в межах "Litteris et Artibus" проходитиме 9 міжнародних наукових конференцій, тематика яких охопить широкий спектр актуальних наукових напрямів від комп’ютерних науки і архітектури, до хімії та права. У конференціях виявили бажання взяти участь понад 800 молодих учених з 12 країн світу.

Також в межах заходу відбудеться міжнародний круглий стіл, присвячений сучасним проблемам молодіжної науки. У ньому візьмуть участь представники міжнародних та українських молодіжних громадських організацій науково-освітнього спрямування: EuroDoc (Європейська федерація національних асоціацій молодих науковців), MILSET (Всесвітній рух за проведення дозвілля в науці і техніці), Національні ради аспірантів Польщі (KRD та PDUT), Рада молодих учених при Держінформнауки України, Національний студентський союз України та ціла низка інших.

Знаковим є те, що під час круглого столу будуть розпочаті переговори щодо вступу України до EuroDoc, де наша держава досі не представлена, що сприятиме інтеграції української наукової молоді у європейське та світове наукове співтовариство.

Проект виник у 2006 році, коли студент 5-го курсу, голова Колегії та профбюро студентів Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій (а нині кандидат технічних наук, старший викладач Національного університету «Львівська політехніка», член Ради молодих вчених при Держінформнауки) Олександр Березко, започаткував першу міжнародну наукову конференцію молодих вчених «CSE».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У домені .УКР на кінець 4 етапу зареєстр…

02-01-2014 Anna - avatar Anna

У домені .УКР на кінець 4 етапу зареєстровано 2300 доменних імен.

У домені .УКР на кінець 4 етапу зареєстровано 2300 доменних імен. Про це повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко: "На даний момент проводиться пріоритетна...

Профільний парламентський Комітет підтри…

18-02-2016 Олена - avatar Олена

Профільний парламентський Комітет підтримав законопроект «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру»

17 лютого 2016 року під час чергового засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха представив законопроект «Про ратифікацію Протоколу про внесення...

ХІХ Українська конференція з неорганічно…

01-08-2014 Anna - avatar Anna

XIX Українська конференція з неорганічної хімії за участю закордонних учених 7-11 вересня 2014 року, м. Одеса. Українська конференція з неорганічної хімії є одним з найбільших наукових форумів, що охоплює фундаментальні та...