У правила оцінки діяльності наукових організацій РФ внесено зміни

       У правила оцінки діяльності наукових організацій, що виконують науково -дослідні, дослідно-конструкторські та технологічні роботи цивільного призначення, внесено зміни.
       Документ підготовлений Міністерством освіти та науки РФ на виконання переліку доручень Президента РФ за підсумками засідання Ради при Президенті РФ з науки і освіти від 30 квітня 2013 року.
Питання про те, як оцінювати роботу вчених, довгий час був головним каменем спотикання в суперечках Міносвіти РФ і Російської академії наук.
Критерії, які пропонували чиновники, категорично відкидали академіки. Нарешті РАН розробила власний варіант критеріїв, за яким і проводила моніторинг своїх організацій. До його підсумків Міноосвіти поставилося скептично.
      За новим положенням, яке затверджене урядом, оцінка роботи наукових організацій, які виконують науково-дослідні, дослідно-конструкторські та технологічні роботи цивільного призначення, тепер буде не внутрішньовідомчою, а зовнішньою .
      Моніторинг повинна щорічно проводити спеціально створена міжвідомча комісія. Щоб оцінювати близькі за тематикою, виконуваними роботами, спеціалізаціями наукові організації, які належать до різних відомств будуть об'єднані в зіставні референтні групи.
      Для кожної з них буде розроблений свій список мінімальних значень критеріїв результативності. Він створюється, в тому числі, і з урахуванням досвіду лідерів світової науки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

РОСНАНО и Сколтех запустили новую образо…

02-07-2012 Олена - avatar Олена

 При поддержке Фонда инфраструктурных и образовательных программ РОСНАНО в России стартовал практический образовательный курс «Анализ геномных данных» для сотрудников инновационных компаний и научных организаций, сообщается на сайте госкорпорации. 2–11 июля в...

162 найрозумніші учні та їх вчителі Рівн…

25-09-2014 Anna - avatar Anna

Минулий навчальний рік був плідним на досягнення для учнів та вчителів області. Крім обласних етапів олімпіад, турнірів, конкурсів - захистів науково-дослідницьких робіт, учні показали відмінні результати на всеукраїнському рівні. Таким чином,...

Станіслав Довгий: Мала академія наук має…

17-10-2012 Олена - avatar Олена

Мала академія наук України вперше презентувала у Парижі кращі науково-технічні розробки та творчі роботи своїх вихованців. До Франції діти привезли науково-технічний проект «Екомобільність», представили французам цікаві дослідження та винаходи у...