II Московський міжнародний форум інноваційного розвитку «Відкриті інновації» розпочав свою роботу

        II Московський міжнародний форум інноваційного розвитку «Відкриті інновації», що відкрився сьогодні в МВЦ « Крокус-Експо», підтвердив свою роль глобальної дискусійного майданчика для обговорення технологічних інновацій в області енергетики, міського господарства, медицини, споживчих товарів, ІКТ, нанотехнологій. Про це на офіційному відкритті Форуму заявив Мер Москви Сергій Собянін: «Цього року інтерес до форуму значно підвищився, - сказав він. - У глобальному рейтингу інноваційних центрів топ -100  Москва займає 74- е місце. У сфері венчурного фінансування Москва визнана одним з найбільш швидкозростаючих ринків, і ми впевнені, що ці показники будуть тільки поліпшуватися».      Другий рік поспіль Форум стає найбільшим в Росії і одним з найбільших у світі заходів, що демонструють основні тенденції та представляють ключові досягнення в інноваційних сферах економіки.
       З 31 жовтня по 2 листопада представники влади провідних країн , глави міжнародних корпорацій і світові експерти представляють свої прогнози та аналіз розвитку технологічних трендів. Головна тема форуму - "Проривні технології: архітектори майбутнього змінюють глобальні ринки". Країнами-партнерами в цьому році стали Фінляндія і Франція.
      Форум проводиться під егідою уряду РФ та за участю керівництва Москви, російських інститутів розвитку - ВАТ "Роснано", ВАТ "РВК", Фонду "Сколково", Зовнішекономбанку, Фонду сприяння розвитку малих форм підприємств у науково -технічній сфері, а також Агентства стратегічних ініціатив та Торгово-промислової палати РФ.
     Ділова програма першого дня форуму включала ряд панельних дискусій, семінарів і круглих столів, присвячених обговоренню основних стратегій інноваційного зростання економік країн, майбутньому фундаментальної науки та освіти.
    Основною подією стало пленарне засідання "Національні стратегії лідерства в гіперповязаному світі», яке було присвячене питанням розвитку інновацій для зростання економік держав та їх конкурентоспроможності на світових ринках. На засіданні виступили прем'єр -міністр Росії Дмитро Медведєв, прем'єр Франції Жан -Марк Ейро і глава уряду Фінляндії Юрки Катайнен.
     Також выдбувся пройшов круглий стіл, присвячений питанням конкуренції російських регіонів на світових ринках високих технологій. Разом з модератором Олегом Фомічова, статс-секретарем, заступником міністра економічного розвитку Росії, учасники круглого столу обговорили причини, за якими той чи інший регіон робить вибір на користь інновацій, а також які форми співпраці з іншими регіонами, бізнесом та інститутами розвитку найбільш ефективні.
      Генеральний директор Фонду Сергій Поляков сьогодні виступив на панельній дискусії «Від пропозиції до попиту - майбутнє інноваційної політики» та круглому столі «Регіони Росії: як конкурувати в глобальній інноваційній економіці».
     У рамках ділової програми форуму « Відкриті інновації» підписано угоди між учасниками. Угоду про співпрацю підписано в рамках конкурсу «Кращий інвестиційний проект у сфері інформаційних та комп'ютерних технологій 2013 «Фаворит». Фонд «Сколково» , Фонд сприяння розвитку малих форм підприємств у науково -технічній сфері, Фонд Максфілд Капітал, ТОВ «САП Лабс», ТОВ «Центр досліджень і розробок ЕМС» і Phillips будуть спільно відбирати кращі проекти у сфері інформаційних технологій. Також сьогодні Фонд сприяння підписав угоду про співпрацю з Зовнішекономбанком і МСП Банком.
      Учасники та гості форуму на виставці "Відкриті інновації Експо» познайомилися з розробками інноваційних компаній країни. На виставці представлені більше 30 колективних експозицій, які демонструють інноваційні технологічні та соціальні проекти в різних сферах, створені за участю державних регіональних бюджетних коштів і приватних інвесторів.
      Цього року на стенді Фонду сприяння розвитку малих форм підприємств у науково-технічній сфері свої досягнення представили «Фірма« Мвеном», яка є одним з двох підприємств у світі з виробництва швидкодіючих парашутних рятувальних систем для літальних апаратів, компанія «Аеліта» з виробництва наркозно-дихальних апаратів, розробники хірургічного клею компанія «Плазма ФТК», компанія «БІОСС» продемонструвала обладнання для електрофізіологічних досліджень, компанія «Лабінфопро» представила навчальні набори і мобільні лабораторії для практичних занять з експериментальної біології в школі. Центр діагностики та хірургії заднього відділу ока розробив апаратно-програмний комплекс обробки даних і представив унікальний стереошлем, компанія Med Keeper - «хмарну» інформаційну систему для клінік. Серед компаній, представлених в експозиції Фонду, мале підприємство «Онлайн патент» , яке розробило однойменний проект, покликаний перевести в онлайн і максимально полегшити процес патентування, захисту авторських прав і знаків для товарів та послуг.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міністерство освіти і науки України підп…

19-12-2014 Anna - avatar Anna

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з НАТО

19 грудня 2014 року Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про співпрацю з Центром інформації та документації НАТО в Україні. Меморандум підписали Міністр освіти і науки Сергій Квіт та...

У 2013 році в Словенії випустять суперка…

10-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 10 травня. УНН. Представники компанії говорять, що суперкар буде називатися Forego T700. Він отримає двигун потужністю 700 кінських сил, його маса складе менше тонни, а в граничних режимах автомобіль...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

12-09-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 09.09.-12.09.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...