Уряд Росії розгляне питання про затвердження положення про ФАНО

     Уряд Росії розгляне питання про затвердження положення про Федеральне агентство наукових організацій ( ФАНО ), у відання якого надходять інститути держакадемій наук в ході їх реформи, повідомляє прес -служба кабінету міністрів.   

     Положення про агенцію - ключовий документ, який визначає роботу ФАНО. Проект цього документу був представлений на громадське обговорення 11 жовтня. Для вироблення пропозицій щодо цього документу раніше була створена міжвідомча робоча група з представників Міністерства освіти та науки, РАН, Ради Федерації та Державної Думи.

     Міністерства освіти та науки в кінці червня оголосило про масштабну реформу держакадемій наук. У доопрацьованому, з урахуванням пропозицій наукового співтовариства, і підписаному президентом країни в кінці вересня законі про реформу передбачається приєднання РАМН і РАСГН до РАН і перехід академічних інститутів у відання новоствореного агентства. Керівництво діяльністю агентства здійснює уряд Росії .

     ФАНО керуватиме не тільки академічними інститутами, але і всіма науковими організаціями Росії. Окремою постановою уряду РФ буде створено науково -координаційну раду ФАНО.

    Згідно з оприлюдненим раніше текстом проекту положення ФАНО, зокрема, здійснює функції та повноваження засновника організації, підвідомчих агентству, а також власника федерального майна, закріпленого за ФАНО і цими організаціями. Агентство буде головним розпорядником та одержувачем коштів федерального бюджету.

     Крім того, ФАНО затверджує програми розвитку підвідомчих наукових організацій, держзавдання (з урахуванням пропозицій РАН) на проведення ними фундаментальних і пошукових наукових досліджень, проводить оцінку ефективності діяльності цих організацій.

    Також ФАНО проводить економічний аналіз роботи підвідомчих державних унітарних підприємств та затверджує економічні показники їх діяльності, проводить в підвідомчих організаціях перевірки фінансово - господарської діяльності та використання майна. Агентство закріплює за організаціями федеральне майно і виробляє в установленому порядку правомірне вилучення цього майна.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В УжНУ відбудеться Міжнародна науково-пр…

25-03-2015 Anna - avatar Anna

В УжНУ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція

23-24 квітня 2015 року в Ужгородському національному університеті відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Мобільність освіти, інноваційна культура та соціальна відповідальність як ресурси конкурентоспроможності європейських університетів». Тематики конференції: «Академічна мобільність як форма інтеграції...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

30-08-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 28-30.08.2013 СКАЧАТИ ДОДАТОК Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №5-6 (2014)

14-02-2014 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №5-6 (2014)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №5-6 (2014) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...