19 травня 2016 року до Дня Науки – 2016 року відбудеться Міжнародний дискусійний захід

Державний фонд фундаментальних досліджень

Європейська організація ядерних досліджень (CERN)

Представництво Польської академії наук у Києві (PAN)

Київський Національний університет імені Тараса Шевченка

Рада молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України

Рада молодих вчених НАН України

19 травня 2016 року до Дня Науки – 2016 року

відбудеться Міжнародний дискусійний захід Science – Society – Personality

Den naykuМіжнародний дискусійний захід проводиться з метою визначення пріоритетів тріади «Science – Society – Personality» у рамках дискусії, в якій беруть участь провідні вчені та організатори науки України та зарубіжжя, яка буде доповнена тематичними доповідями на круглому столі.

Під час дискусії розглядатимуться актуальні питання стосовно можливостей емпіричних досліджень багатьох сторін розвитку науки: мереж комунікацій, конкуренцій та співробітництва в науковій роботі, факторів, що впливають на отримання професійного визнання та факторів, що впливають на поведінку вчених, в умовах активізації конкуренції за обмежені фінансові ресурси, зростання вартості, комплексності та міждисциплінарності наукових досліджень.

Все більше поширення отримують спільні проекти, в яких беруть участь, як державні, так і приватні структури. Створення нових наукових знань набуває інтернаціонального характеру. Науково-технологічні нововведення є найбільш потужним двигуном соціального прогресу, а знання є потенціалом дієздатності. Наука відіграє особливу роль в житті суспільства: продукуючі нові знання, покращуючи рівень освіти, підвищуючи рівень життя.

Важливим є усвідомлення суспільством ролі науки, і в той же час залучення наукових колективів, що складаються з провідних фахівців різних напрямків, до вирішення соціальних проблем за рахунок:

- ширшого залучення суспільства до дослідницьких та інноваційних процесів;

- популяризації результатів наукових досліджень і тим самим привернення уваги до наукових здобутків;

- врахування гендерної рівності серед науковців, а також пошуку шляхів для ширшого залучення молоді до науки;

- популяризації формальних та неформальних науково-освітніх заходів.

На круглому столі розглядатимуться наступні тематичні напрями:

- наука для вирішення екологічних проблем;

- наука і мистецтво;

- сучасні інформаційні технології для суспільства.

Передбачається проаналізувати фундаментальні зміни, що тривають в науці, культурі та освіті у зв’язку з широким впровадженням комп’ютерних технологій та зі стрімким розвитком когнітивних наук, що відрізняється міждисциплінарністю. Широке і конструктивне дослідження природи наукового знання, що реалізується як інформація, обумовлене програмами побудови інформаційного знаннєвого суспільства.

Ідеї паралелізму між наукою та мистецтвом у пізнанні природи, мотивовані раніше у культурі Ренесансу, згідно з якою краса не локалізується лише в межах художнього пізнання, а істина не визначається лише кордонами наукового пошуку.

Місточки між комплексними науковими системами, природничими та соціальними науками збагачують обидві сторони і в той же час зменшують прірву між наукою, виробництвом та політикою.

Для участі у заході необхідно заповнити он-лайн форму, за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1tPDHAKF2TVAB5uY1YVKWEbgVopQUCpFsTYuISenBFyQ/viewform

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

До е-документообігу підключили майже всі…

05-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Понеділок, 05 листопада 2012, 16:08 До системи електронної взаємодії підключені практично всі центральні органи виконавчої влади та Секретаріат Кабінету Міністрів України.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

29-11-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 27.-29.11.2013 СКАЧАТИ Інтерв'ю Бориса Патона Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в...

Українська команда серед переможців конк…

02-10-2012 Олена - avatar Олена

02.10.2012 | 11:22 Прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту 27-28 вересня 2012 року в м. Тбілісі (Грузія) відбувся фінал Міжнародного конкурсу винахідників «Leonardo Da Vinci». Організатори заходу – Міністерство освіти...