Володимир Семиноженко зустрівся із членами Ради молодих вчених при Держінформнауки

      Rada molodyx vchenyxНаукова молодь – це стратегічний ресурс розвитку України, бо саме молодь здатна до самовдосконалення та саморозвитку. Тому з точки зору довгострокової перспективи розвитку країни абсолютно логічно робити ставку саме на молодих людей, особливо на тих, хто пов’язав своє життя із наукою. На цьому наголосив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час IV засідання Ради молодих вчених при Держінформнауки України.     

     Він зазначив, що Рада молодих учених при Агентстві працює майже 1,5 року, і за цей час бере активну участь формуванні державної політики в галузі науки. «Не можу не відзначити вашу активність у підготовці пропозицій щодо удосконалення нормативно-правових актів як безпосередньо у сфері науки, так і у сфері підготовки наукових кадрів. Усі ваші пропозиції і зауваження дуже важливі для нашої роботи», - заявив Володимир Семиноженко.

     Зокрема, Голова Держінформнауки підтримав пропозицію молодих науковців щодо закріплення в законопроекті «Про наукову і науково-технічну діяльність» статті, що передбачатиме створення Рад молодих вчених при наукових установах та ВНЗ, також визначатиме порядок їхнього функціонування.

    Крім того Володимир Семиноженко зазначив, що в Уряді, і зокрема в Держінформнауки, добре розуміють необхідність підтримки молодих вчених як в їхньому науковому пошуку, так і в інших питаннях. Тому для вирішення нагальних питань, які турбують наукову молодь, докладається багато зусиль.

    Зокрема, з 1 січня 2013 року постановою Кабінету Міністрів України підвищено щомісячний розмір стипендій Президента України для молодих учених до 1376 грн. і стипендій Кабінету Міністрів України для молодих учених до 1147 грн.

    Також Указом Президента від з 1 січня 2014 року вдвічі збільшено розмір щорічних премій Президента України для молодих вчених - з 20 до 40 тис. грн. кожна. Крім того, за ініціативи Держінформнауки прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про заснування грантів Кабінету Міністрів України колективам молодих учених для проведення прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки», які надаються для виконання перспективних високотехнологічних проектів, що відбираються на конкурсній основі. «Перед нашою державою сьогодні стоять досить амбітні завдання, які потребують проведення набагато більш змін. І в цьому процесі ми хочемо бачити вас партнерами», - підсумував В.Семиноженко.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Візит представників Посольства США в Укр…

19-10-2015 Олена - avatar Олена

Візит представників Посольства США в Україні до ПолтНТУ

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка першим на Полтавщині долучився до програми Посольства США в Україні «Академічна чесність». 13 жовтня 2015 року Радник з питань преси, освіти та культури Конрад...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2013)

18-04-2013 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2013)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №13-14 (2013) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...

У Житомирському державному університеті …

04-05-2016 Олена - avatar Олена

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відкрили Ресурсний центр зі сталого розвитку

27 квітня 2016 року в конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка в рамках Спільного Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" презентували університетський Ресурсний центр зі сталого розвитку. Метою діяльності...