"Ніч науки" відкрила для харків'ян двері лабораторій вишів

      laboratoriiЛабораторії десятка вишів Харкова працювали з вечора до пізньої ночі в якості демонстраційних центрів проекту "Ніч науки".

Цей факт кореспонденту Укрінформу підтвердив ініціатор проекту, керівник Харківського центру вишів, ректор Харківського національного університету им.Каразіна, академік Віль Бакіров.

"Уся сучасна цивілізація побудована на науці. Учені потребують розуміння і підтримки. Проект "Ніч науки", який проводиться уперше, саме й спрямований на те, щоб підтримати науку і показати, що це найцікавіший вид діяльності людини", - відзначив Бакіров.

За його словами, у проекті взяли участь до десяти вишів - від универстета радіоелектроніки і політехнічного до фармацевтичного і громадського харчування, а також - у рамках проекту "Тижні Німеччини в Україні" - культурно-просвітницький центр "Будинок Нюрнберга".

"Цієї ночі в університетах працювали виставки досягнень науки вишів, деякі розробки були представлені в якості демонстраційних зразків. Приміром, створений в університеті им.Каразіна робот на очах глядачів успішно управлявся зі складанням кубика Рубіка, а інший модуль не менш успішно демонстрував здатність до виявлення метеоритів і космічного сміття. Відвідувачі - гостями проекту стали, за попередніми підрахункам, кілька тисяч харків'ян - змогли взяти особисту участь у лабораторних експериментах з фізики, хімії, біології", -додав Бакіров.

Вночі відвідувачів з площі Свободи доставляли у виші чотири автобуси. Волонтери-студенти на ходу давали консультації по проекту "Ніч науки", організованим за німецьким зразком у рамках побратимства Харкова і Нюрнберга.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Органи виконавчої влади розпочинають вик…

15-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

15.11.2012 | 17:27 Прес-служба Міністерства юстиції Найближчим часом органи виконавчої влади України розпочнуть використання системи електронного документообігу із застосуванням цифрового підпису. 

Університетська наука - для оборони держ…

31-01-2015 Anna - avatar Anna

Рада національної безпеки і оборони України, Міністерство оборони України схвалили 27 вибраних Науковою радою Міністерства освіти і науки України тем, виконання яких служитиме зміцненню обороноздатності держави. Наукові теми охоплюють широкий...

Вітчизняні зварювальні технології корист…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

16 вересня 2012 р. відбулася зустріч президента Національної академії наук України академіка Б.Є. Патона з делегацією провінції Гуандун (Китайська Народна Республіка) на чолі з губернатором провінції п. Чжу Сяодань.