Держкомтелерадіо: Схвалена тематика наукових робіт Книжкової палати України на 2013 рік

 

Прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення

Колегія Держкомтелерадіо України схвалила тематику наукових робіт Книжкової палати України імені Івана Федорова на 2013 рік, що фінансуватимуться з державного бюджету.

Загалом у наступному році планується виконати п’ять наукових тем, за результатами опрацювання яких будуть створені бази даних електронних каталогів, державної бібліографії тощо, а також опубліковані звіти та аналітичні огляди.

Так, розроблення й аналіз зведених адміністративних даних випуску видань в Україні у 2012-2013 рр. дасть змогу виявити особливості розвитку книговидання і ЗМІ, що має велике значення для проведення державної політики у видавничій та інформаційній сферах. Також планується створити електронний масив документів «Книга і книжкова справа в Україні (1985-2012 рр.)» - за результатами опрацювання однойменної теми.

Впровадження електронних ресурсів поточної державної бібліографії України та бібліометричний аналіз книжкових, картографічних видань, авторефератів дисертацій, газетних та журнальних статей об’єднає каталоги усіх видів неперіодичних та нових видань, літописи, тематичні бази даних щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України, функціонування державної мови в Україні, регіональних мов та мов меншин тощо.

Окрім того, науковці Книжкової палати працюватимуть над розробленням остаточної редакції національного стандарту «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання» та першої редакції національного стандарту «Інформація та документація. Видання. Основні елементи. Терміни та визначення понять», відповідно до якої будуть створені методичні рекомендації щодо видавничого оформлення книг.

П’ятою темою стане розроблення ретроспективних баз даних «Періодика України. 1952-1953 рр.» та «Образотворчі видання України. 1937-1939 рр.», а також довідково-пошукового апарату поточних надходжень періодичних і аркушевих видань. Її метою є поповнення національного інформаційного фонду країни ретроспективними електронними ресурсами.

Результатами досліджень послуговуватимуться органи державної влади, наукові та навчальні заклади, бібліотеки, ЗМІ та всі зацікавлені в даній тематиці.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ХХX наукова конференція з біоорганічної …

06-04-2015 Anna - avatar Anna

ХХX наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії

26-27 березня 2015 року в Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії (ІБОНХ) НАН України відбулася ХХX наукова конференція з біоорганічної хімії та нафтохімії. Зі вступним словом до учасників і гостей конференції...

В Прикарпатському національному універси…

14-11-2014 Anna - avatar Anna

В Прикарпатському національному університеті відбулося урочисте відкриття Інформаційного центру Європейського Союзу

13 листопада в Інституті історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника міста Івано-Франківська відбулося урочисте відкриття Інформаційного центру Європейського Союзу за участю Голови представництва Європейського Союзу...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

20-09-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 18-20.09.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...