Підписано Угоду про співпрацю між Держслужбою інтелектуальної власності та Українським союзу промисловців і підприємців

 

Відкриваючи засідання Ради, Анатолій Кінах, наголосив на тому, що питання, винесені на порядок денний, є актуальними та важливими для суспільства.

– Україна володіє величезним інтелектуальним потенціалом, нещодавно був оформлений ювілейний – стотисячний патент на винахід. У цілому в державі відпрацьований достатньо ефективний механізм фіксації і надання патенту нормативного значення. Проблема полягає у використанні того інтелекту, який зафіксований у патенті, наданні йому ринкової ліквідності, – наголосив А. Кінах. – Використання об’єктів інтелектуальної власності в підприємницькій діяльності – це питання державної ваги. Підписання Угоди між УСПП та Державною службою допоможе нам створити в Україні сприятливі умови для підприємницької діяльності, посилити заходи щодо захисту інтелектуальної власності та безпеки ведення зовнішньоекономічної діяльності підприємствами нашої країни. Ця Угода оптимізує процес використання вітчизняних потужних можливостей для успішної інтеграції держави у світову економіку, – зазначив Президент УСПП.

Коментуючи підписання Угоди, Микола Ковіня підкреслив, що об’єднання зусиль УСПП та Державної служби для подальшого розвитку складових державної системи правової охорони інтелектуальної власності України можна вважати новим кроком у напрямі зміцнення фундаменту інноваційної економіки України.

– Підписання Угоди є наочним підтвердженням необхідності посилення спільної діяльності на благо українського суспільства. Об’єднання зусиль УСПП й Державної служби в напрямі подальшого розвитку складових державної системи правової охорони інтелектуальної власності можна вважати новим кроком у важливій справі зміцнення фундаменту інноваційної економіки України. Упевнений, що результатами нашої конструктивної професійної взаємодії стануть спільні проекти, рекомендації та пропозиції, реалізація яких сприятиме розвитку як економіки держави, так і свідомості громадян у питаннях правової охорони, захисту й можливих напрямів використання об’єктів інтелектуальної власності, – зазначив Голова Державної служби.

Микола Ковіня також стисло розповів колегам про успішну реалізацію Концепції державної системи правової охорони інтелектуальної власності щодо розвитку на період 2009 – 2014 років, важливими пріоритетами якої є максимально повне, своєчасне та якісне забезпечення фізичним і юридичним особам набуття та захисту прав інтелектуальної власності відповідно до міжнародних норм і стандартів.

– У 2013 році національне патентне відомство подаватиме заявку на отримання статусів Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи, що свідчить про досить високий рівень професійної діяльності наших фахівців і визнання цього рівня у світі, – повідомив Голова Державної служби.

Також Микола Ковіня підкреслив, що саме сьогодні конкурентоздатність підприємств, організацій і установ визначається на міжнародному рівні наявним портфелем прав інтелектуальної власності, який поповнюється в міру виникнення новітніх технічних чи технологічних рішень, нових ідей, відкриттів.

Детально про патентування об’єктів інтелектуальної власності в нашій державі та про міжнародні показники розповів у своєму виступі на тему «Стан захисту інтелектуальної власності на підприємствах України» заступник директора Державного підприємства «Український інститут промислової власності» Сергій Мосов. Надана ним інформація була прийнята до уваги Президентом та членами УСПП з погодженням відповідної резолюції: у межах взаємодії між Державною службою та УСПП звернутися з обґрунтованими пропозиціями до Президента України, Ради національної безпеки і оборони та Кабінету Міністрів України.

Прес-служба Державної служби інтелектуальної власності України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Solar Palms – декоративна «сонячна» паль…

06-10-2015 Олена - avatar Олена

Solar Palms – декоративна «сонячна» пальма від швейцарських дизайнерів

Швейцарська компанія Drzach-Suchy створила декоративну «сонячну» пальму Solar Palms, «листя» якої поглинає сонячне світло протягом дня за допомогою ультратонких сонячних модулів та може стати додатковим освітлювальним приладом в нічний час,...

В Україні запрацює геоінформаційна систе…

10-09-2014 Anna - avatar Anna

Харківський регіональний центр з інвестицій та розвитку, що входить до сфери управління Держінвестпроекту, працює над проектом створення «Геоінформаційної системи моніторингу регіональних ресурсів та інформаційно-аналітичного супроводу управлінських рішень» (ГІСМР). Координує розробку...

Президент оглянув виставку оборонних інн…

15-06-2015 Anna - avatar Anna

Президент оглянув виставку оборонних інновацій українських компаній: Перші зразки дають серйозні підстави для оптимізму

Президент відвідав виставку інноваційних розробок продукції подвійного призначення компаній Мережевого кластеру високих технологій – об’єднання українських компаній, які активно працюють над вирішенням нагальних потреб армії задля підвищення обороноздатності нашої держави. Оглянувши...