Микола Азаров доручив Держінформнауки розробити урядовий план реалізації міждержавних інноваційних проектів

 

Прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів України доручив Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації розробити урядовий план реалізації міждержавних інноваційних проектів у рамках СНД, до яких приєднується Україна.

«Доручаю Держінформнауки розробити урядовий план реалізації проектів, до яких приєднується Україна, внести його на розгляд Уряду, і далі організувати контроль виконання цього плану», - сказав Микола Азаров.

Він наголосив, що Україна надає великої уваги інноваційному співробітництву з партнерами в СНД.

Прем’єр-міністр відзначив серед низки підписаних у Мінську документів рішення про Перелік пілотних міждержавних інноваційних проектів Міждержавної програми інноваційного співробітництва держав – учасниць СНД на період до 2020 року.

Микола Азаров наголосив, що «виходити на рівень розвинених економік світу можна тільки завдяки власним науковим відкриттям, які втілюються у власні революційні технології, що впроваджуються у виробництво власних унікальних товарних пропозицій».

За його словами, потенціал виробничої і технологічної кооперації в СНД дозволяє досягти успіху у багатьох галузях економіки, де наукові колективи, виробники і маркетингові рішення мають лідерські позиції: від аерокосмічної галузі до ядерних технологій та нанотехнологій.

«Тому ми вітаємо, що було розроблено, узгоджено і прийнято пакет з одинадцяти міждержавних інноваційних проектів Міждержавної програми інноваційного співробітництва держав - учасниць СНД на період до 2020 року», - зазначив Микола Азаров, додавши, що «тут і створення дослідницьких технологій і технологічних ліній з виготовлення алмазних пластин для новітнього ріжучого і бурового інструменту; і розвиток інфраструктури суперкомп'ютерних центрів в інтересах інноваційного розвитку держав-учасниць СНД; і створення апаратно-програмного комплексу управління міжнародними транспортними коридорами, що проходять територіями держав-учасниць СНД. І новітні тест-системи для серологічного аналізу гепатиту тощо».

«Такі проекти наповнюють реальним змістом декларації про науково-технічне і економічне співробітництво. Тому їм треба приділити першочергову увагу», - наголосив Прем’єр-міністр.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Сергій Квіт: В Україні буде створено дру…

11-03-2016 Олена - avatar Олена

Сергій Квіт: В Україні буде створено дружнє середовище для наукових винаходів

11 березня 2016 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки Сергія Квіта з представниками компанії GrowthUp, під час якої була підписана Угода про партнерство з питань комерціалізації результатів науково-технічної діяльності. У...

Інтернет-симпозіум «Наука в житті сучасн…

25-01-2013 test - avatar test

«Наука в житті сучасної людини»   18 - 25 лютого 2013

Прем’єр-міністр доручив розробити програ…

14-11-2013 Anna - avatar Anna

Прем’єр-міністр доручив розробити програму розвитку вітчизняного виробництва НВЧ-приладів до 2018 року

        Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Державному агенству з питань науки, інновацій та інформатизації разом із заінтересованими структурами розробити Державну цільову науково-технічну програму "Розвиток новітніх технологій та створення компонентної бази...