Канада дуже зацікавлена в українських інноваціях

ukr-kanКанадські інвестори висловили значне зацікавлення українськими стартапами та різноманітними інноваціями.

Про це кореспондентові Укрінформу за підсумками Канадсько-українського бізнес-форуму розповів заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

«Зацікавлення канадських партнерів у інноваційному українському бізнесі високе», - сказав Д.Шимків, який брав участь у панелі, присвяченій ІТ-індустрії, та у низці дво- і багатосторонніх зустрічей.

Він наголосив, що форум дав змогу відкрити канадським урядовцям і підприємцям очі на українську сферу інновацій. «Подія дозволила сконцентрувати увагу Канади на тому, що співпраця навколо інноваційних технологій може відбуватися. Ми продемонстрували можливості українських ІТ-компаній, показали конкретний живий продукт, виготовлений в Україні», - зазначив заступник глави АП.

За його словами, під час зустрічей у Торонто йшлося також про програму підтримки Канадою України на наступний рік. «Ми також обговорювали, як повинна виглядати програма уряду Канади, важлива для продовження реформ в Україні. Це був зворотній зв'язок», - повідомив Шимків.

На його переконання, канадсько-український бізнес-форум був дуже корисним для обох країн. «Справжня ефективність форуму буде помітна пізніше і вимірюватиметься результатами укладених угод. Втім той факт, що бізнеси з обох країн обговорюють свою співпрацю, вивчають українську продукцію і долучаються – уже є результатом. Те, що прем’єр-міністр Канади приїхав сюди – це також результат. Важливі як політичні заяви, так і співпраця підприємців», - підсумував Д.Шимків.

Нагадаємо, цього тижня у Торонто пройшов канадсько-український бізнес-форум, участь у якому взяли близько півтисячі гостей. Відвідав форум і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, прем’єр провінції Онтаріо Кетлін Вінн, а також інші високопоставлені канадські гості. Офіційну українську делегацію очолював перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

На луганській шахті вперше в Україні поч…

09-04-2014 Anna - avatar Anna

Як повідомляє департамент промисловості та енергозбереження Луганської облдержадміністрації, на ПАТ «Краснодонвугілля» Групи «Метінвест» вперше в Україні використовували верстат глибинного буріння австралійської компанії Valley Longwall International. Нова установка мінімізує ризики виникнення...

Спостерігається позитивна динаміка подач…

07-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

07.11.2012 | 16:58  Прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

FlyVIZ - шлем, позволяющий увидеть сразу…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

«Волшебный» шлем FlyVIZ не сделает вас более мощным, чем локомотив, более высоким, чем здание, и более быстрым, чем пуля. Но он даст вам другую «сверхспособность», способность видеть сразу все, что...