Національну академію наук України відвідала делегація китайської провінції Шаньдун

Ukraine China flags26 травня 2016 року в Президії НАН України відбулася зустріч першого віце-президента НАН України академіка А.Г. Наумовця з делегацією провінції Шаньдун (КНР) на чолі з Віце-губернатором цієї провінції – паном Ваном Шуцзянем. До складу китайської делегації увійшли і президент Академії наук провінції Шаньдун та представники наукових установ і посадові особи згаданої провінції.

Участь у зустрічі взяли член Президії НАН України, академік-секретар Відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України, директор Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України академік С.В. Комісаренко, директор Інституту мікробіології і вірусології імені Д.К.Заболотного НАН України академік В.С. Підгорський, виконувач обов’язків директора Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України член-кореспондент НАН України А.В. Носовський і начальник Відділу міжнародних зв’язків НАН України А.С. Мирончук.

Тепло привітавши високих зарубіжних гостей, перший віце-президент НАН України академік А.Г. Наумовець відзначив, що Академія приділяє значну увагу розвиткові науково-технічного співробітництва з науковими установами та промисловими підприємствами китайської провінції Шаньдун і навів найяскравіші приклади плідної співпраці академічних інститутів із їх шаньдунськими партнерами.

Голова китайської делегації пан В. Шуцзянь, у свою чергу, коротко розповів про провінцію Шаньдун, її роль в економіці й експортному потенціалі Китаю та про основні галузі промисловості цього регіону, серед яких, зокрема, хімічна, металургійна й нафтопереробна. Високий китайський гість також підкреслив, що тісна співпраця з такою потужною наукою установою, як НАН України, є надзвичайно важливою для подальшого розвитку науки та промисловості провінції Шаньдун.

У рамках візиту китайські фахівці відвідали також провідні установи Академії – Інститут електрозварювання імені Є.О.Патона й Інститут надтвердих матеріалів імені В.М. Бакуля НАН України – та підписали низку угод щодо науково-технічного співробітництва.

На завершення перемовин академік А.Г. Наумовець та Віце-губернатор пан В. Шуцзянь висловили впевненість у перспективності й плідності подальшої співпраці між НАН України та провінцією Шаньдун.

За інформацією Відділу міжнародних зв’язків НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Верховна Рада України прийняла Закон Укр…

02-09-2014 Anna - avatar Anna

 Як відомо, статус держави на міжнародній арені визначається не тільки промисловим або військовим потенціалом, але й рівнем розвитку науково-технологічної та інноваційної сфер, ступенем інтеграції країни у світове наукове співтовариство. У...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

01-03-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 27.02.-01.03.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

29-08-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 26.08.-29.08.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...