Візит делегації Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки до Національної академії наук України

ukr tur23 травня 2016 року в будівлі Президії НАН України відбулася зустріч керівництва Академії з представниками турецької делегації.

Українську сторону під час візиту іноземних гостей представляли перший віце-президент НАН України, голова Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України академік А.Г. Наумовець, віце-президент НАН України, директор Інституту теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова НАН України академік А.Г. Загородній, академік-секретар Відділення ядерної фізики та енергетики НАН України академік М.Ф. Шульга, Голова Державного агентства України з питань управління зоною відчуження В.В. Петрук, директор Інституту ядерних досліджень НАН України член-кореспондент НАН України В.І. Слісенко, директор Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України член-кореспондент НАН України Г.В. Лисиченко, старший науковий співробітник Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України кандидат геолого-мінералогічних наук Т.В. Дудар, начальник Відділу міжнародних зв’язків НАН України А.С. Мирончук, професор кафедри теплофізики Одеського національного університету імені І.І. Мечникова доктор фізико-математичних наук Г.С. Драган, науковий керівник міжвідомчого центру фундаментальних досліджень в галузі енергетики та екології на базі Одеського національного політехнічного інституту доктор технічних наук, професор В.І. Скалозубов.

У складі турецької делегації Національну академію наук України відвідали Голова Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки професор, доктор М.А. Йекта Сарач, член Виконавчої Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки професор, доктор Х. Мандал, спеціаліст Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки Х.Б. Атиджи, а також другий секретар Посольства Турецької Республіки в Україні пан О. Демірбаш.

президент НАН України, голова Секції фізико-технічних і математичних наук НАН України академік А.Г. Наумовець ознайомив високоповажних гостей з історією, структурою й основними напрямами діяльності Академії та її науково-дослідних установ. Він також підкреслив, що Україна і Туреччина мають тривалий досвід плідної співпраці – в рамках Угоди про співробітництво в галузі науки і техніки між Національною академією наук України та Науково-технічною дослідницькою Радою Туреччини (ТЮБІТАК). Ідеться, зокрема, про виконання спільних проектів у галузі фізики, радіофізики, електроніки, механіки, астрономії, матеріалознавства, молекулярної біології та соціогуманітарних наук. Наостанок академік А.Г. Наумовець висловив сподівання, що нинішня зустріч дасть поштовх для поглиблення двостороннього наукового-технічного співробітництва.

Голова Ради з питань вищої освіти Турецької Республіки професор, доктор М.А. Йекта Сарач, у свою чергу, висловив задоволення від перебування в нашій державі й, зокрема, від можливості відвідати Національну академію наук України, а також подякував за прийом. «Україна й Туреччина – дружні країни», – зазначив зарубіжний гість і наголосив на бажанні турецької сторони зміцнювати цю дружбу, особливо у сфері вищої освіти й науки. За словами М.А. Йекти Сарача, Рада з питань вищої освіти Турецької Республіки прагне налагоджувати та зміцнювати зв’язки не лише з вищими навчальними закладами нашої країни, а й із НАН України.

За підсумками зустрічі сторони дійшли згоди щодо започаткування співпраці в галузі ядерної енергетики.

За інформацією Відділу міжнародних зв’язків НАН України та прес-служби НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Українська команда – в п’ятірці найкращи…

11-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

3-7 травня 2012 року у м. Бухарест (Румунія) відбувся Міжнародний конкурс «INFOMATRIX – 2012».

Проведено І Всеукраїнську науково-практи…

25-10-2012 Олена - avatar Олена

25 жовтня 24-25 жовтня 2012 року у Національному авіаційному університеті за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти відбулася І Всеукраїнська науково-практична...

Українська наука: проблеми фінансування …

25-02-2016 Олена - avatar Олена

Українська наука: проблеми фінансування досліджень і впровадження розробок

23 лютого 2016 року в ефірі новинної передачі «Факти» телеканалу «ІСТV» було продемонстровано відеосюжет, присвячений питанням фінансування наукових досліджень в Україні та комерціалізації розробок. Тема висвітлювалася на прикладі практичного впровадження...