До Дня науки у МОН відзначили вітчизняних науковців

20 травня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулось урочисте засідання до Дня науки за участю Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, а також Віце-прем’єр-міністра Вячеслава Кириленка, заступника міністра Максима Стріхи, першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександра Співаковського. На заході також були присутні старший віце-президент компанії «Ельзевір» з урядових питань Мішель Колман, керівництво Національної та галузевих академій наук України, представники дипломатичного корпусу, міжнародних організацій та корпорацій, керівники вищих навчальних закладів, наукових установ, провідні науковці.

MONU den nauky

Лілія Гриневич привітала присутніх з Днем науки, який відзначається 21 травня. Міністр зазначила, що наука є тою рушійною силою, яка здатна забезпечити економічний розвиток країни. Одними з пріоритетних завдань є надання науці належного місця, відновлення державної уваги до розвитку власних технологій, розвитку конкурсного фінансування наукових проектів, створення національного фонду досліджень України.

Як наголосила Лілія Гриневич, відповідно до нового Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» буде утворено Національну раду України з питань розвитку науки і технологій – найвищий координаційно-дорадчий орган у сфері формування наукової політики в Україні. Міністр зазначила, що святкування науки у цьому році співпало з початком процедури зовнішнього незалежного аудиту науково-інноваційної системи.

Міністр повідомила, що Урядом засновано Премію Кабінету Міністрів України за розробку та впровадження інноваційних технологій, яка присуджується за особливі досягнення в розробці та впровадженні інноваційних технологій у виробництво і виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції. «Ця Премія є стимулом для українських учених у розробленні та впровадженні інноваційних технологій та є другою за значимістю в країні після Державної премії у галузі науки і техніки», - наголосила Лілія Гриневич.

Лілія Гриневич зауважила, що нею було підписано наказ про оголошення першого в історії МОН конкурсу робіт молодих учених, які працюють в наших вищих навчальних закладах та наукових установах. Склад експертних рад конкурсу сформовано з молодих науковців за поданням Ради молодих учених при Міністерстві, а тематика конкурсу співпадатиме з пріоритетами програми ЄС «Горизонт-2020».

Під час заходу відбулось вручення державних нагород з приводу Дня науки, дипломів Лауреата Премії Кабінету Міністрів України, премії Скопус Евордс Україна, відзнак Міністерства освіти і науки України.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Академпарк и Сколково запустят совместны…

18-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Академпарк посетила делегация из Сколково.

Башкортостан: создана информационная пло…

03-10-2012 Олена - avatar Олена

 03.10.2012 В Башкирии 2 октября запущена пилотная версия портала – проект создания Республиканского онлайн-центра субконтрактации и инновационных предприятий промышленности. Этот инфраструктурный онлайн-проект реализуется Территориальным центром инноваций Башкортостана, и будет являться опорной площадкой...

Microsoft презентувала Office для планше…

03-04-2014 Anna - avatar Anna

Microsoft презентувала Office для планшета iPad

   Корпорація Microsoft презентувала офісне програмне забезпечення MS Office для пристроїв iPad. Таким чином, корпорація відмовилася від своєї основної стратегії, спрямованої на випуск програмних продуктів тільки для своєї операційної системи...