Індія зацікавлена в технологіях, які створюють українські науковці

ukr-indiaПро це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті, який відвідав Запорізький національний університет 5 квітня 2016 року. Під час свого візиту до ЗНУ почесний гість зустрівся з адміністрацією вишу, обговоривши можливі напрями співпраці, а також прочитав студентам лекцію на тему: «Індія вчора, сьогодні, завтра».

Про структуру Запорізького національного університету, його навчальний процес та досягнення поважному гостю розповів ректор ЗНУ Микола Фролов. Зокрема, він згадав про програму енергозбереження, яка стала прикладом для наслідування в усьому запорізькому регіоні.

Манодж Кумар Бхарті зазначив, що спорт – один із можливих напрямів співпраці між профільними установами Індії та ЗНУ, зокрема наші фахівці можуть виступати тренерами індійських спортсменів. Іншим напрямом партнерства можуть бути академічні обміни та стажування. Посол запропонував студентам і викладачам ЗНУ взяти участь у програмі стажувань від уряду Індії «ITEC», яка має кілька десятків різних напрямів та передбачає перебування в цій країні від 2-х до 16-ти тижнів. Для участі в програмі варто заповнити аплікаційну форму на сайті http://itec.mea.gov.in.

Лекцію для англомовних студентів Запорізького національного університету пан Манодж Кумар Бхарті присвятив історії розвитку та сьогодення однієї з найдавніших цивілізацій світу. «Індія настільки розмаїта, що ви здивуєтесь, коли познайомитеся з нею ближче», – сказав він.

Особливу увагу Посол приділив філософії та розвитку системи знань Давньої Індії. Він розповів про ведичні знання, які передавалися в усній формі та містили інформацію про всі галузі людської життєдіяльності. Гість продекламував рядки з ведичних джерел, у яких представлені розрахунки числа π, а також продемонстрував стародавній метод множення багатозначних чисел, чим заінтригував присутню в залі молодь.

Також Манодж Кумар Бхарті повідомив, що Індія зацікавлена в сучасних українських інноваційних технологіях. «Коли я був у Львові і побачив електробус, який виготовили на заводі «Електротранс», то подумав, що нам також потрібний такий транспорт», – сказав він.

За інформацією ЗНУ

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Материалы X Международной научно-практич…

15-09-2014 Anna - avatar Anna

Материалы X Международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий» (docx) Материалы X Международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий»...

Німеччина готується до запуску стелларат…

02-11-2015 Олена - avatar Олена

Німеччина готується до запуску стелларатора

Подолавши безліч фінансових та організаційних проблем Інститут Макса Планка (Німеччина) побудував і завершив тестування стелларатора W7–X — пристрою, що дозволяє отримувати енергію подібно Сонцю. Будівництво потребувало 1,1 мільйона робочих годин...

Українська команда – в п’ятірці найкращи…

11-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

3-7 травня 2012 року у м. Бухарест (Румунія) відбувся Міжнародний конкурс «INFOMATRIX – 2012».