Президент відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан»

 

ukr-japПрезидент відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан», де Главі Української держави були продемонстровані останні досягнення японської науки і техніки.

Серед найцікавішого - демонстрація можливостей людиноподібного робота ASIMO, космічний модуль та кліматичний моніторинг Землі в режимі реального часу за даними метеосупутників, інші розробки та інновації.

Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан» розташований на штучному острові Одайба, який знаходиться в Токійській затоці.

Назва музею, який був відкритий у липні 2001 р., у перекладі з японської означає «Палац майбутнього». В музеї представлені передові технології та останні досягнення в різних сферах науки, робототехніці, віртуальній реальності, медицині, космічній промисловості тощо.

У залах музею щодня проводяться семінари, лекції або практичні заняття за участі всесвітньо відомих вчених та винахідників, у тому числі Нобелівських лауреатів.

На моніторах, розташованих біля кожного експонату, виводиться інформація з бібліотеки музею, в якій в електронному вигляді зберігається величезний обсяг матеріалів.

У музеї знаходиться велика кількість експозицій на космічну тематику, зокрема, щодо будови всесвіту, процесів, що відбуваються у космосі. У режимі он-лайн можна побачити Землю з висоти штучного супутника землі.

На другому поверсі музею розташовані лабораторії, де відвідувачі можуть взяти участь у практичних дослідницьких заняттях або відчути себе очевидцем природних катаклізмів, наприклад, землетрусу та цунамі.

********************************************

Президент України Петро Порошенко відвідав теплову електростанцію "Isogo", яка знаходиться в японському місті Йокогама та є найефективнішою та найекологічнішого теплоелектростанцією у світі.

Електростанція є однією з перших у світі теплових електростанцій, котра використовує ефективні технології для очищення викидів в атмосферу. На сьогоднішній день, "Isogo" є світовим лідером за критерієм екологічності – викиди оксиду вуглецю та сірки доведені практично до нуля.

Під час зустрічі з керівництвом компанії Президент запросив японських фахівців до України для обміну досвідом та впровадження подібних технологій в нашій країні.

"Ми плануємо модернізувати наші теплоелектростанції для того, щоб позбутися залежності від постачання російського вугілля і газу, постачати його з інших ринків", - сказав Глава держави під час відвідання станції.

На переконання Президента, українсько-японське співробітництво у галузі енергозбереження є найперспективнішим, а досвід японських компаній - дуже цінним.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

XІ Международная научно-практическая кон…

11-09-2014 Anna - avatar Anna

XІ Международная научно-практическая конференция  «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в сфере высоких технологий»

ИНФОРМАЦИОННОЕ ПИСЬМО Государственное предприятие «Центр научно-технической информации и содействия инновационному развитию Украины» (ГП «Укртехинформ») приглашает Вас принять участие в ХI Международной научно-практической конференции «Актуальные вопросы и организационно-правовые основы международного сотрудничества в...

Українські вчені затребувані у світі, ал…

28-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Очільник Національної академії наук розказав «Коментарям» про минуле і майбутнє вітчизняної науки 27 лютого, виповниться п’ятдесят років відтоді, як Національну академію наук України очолив академік Борис Патон.

журнал НАУКА СЬОГОДНІ Липень 2014

31-07-2014 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ Липень 2014

журнал НАУКА СЬОГОДНІ Липень 2014 СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як...