Зустріч президента НАН України академіка Б.Є. Патона із головою ради директорів компанії «Elsevier» Й.С. Чі

Paton Elsevier meeting21 березня 2016 року в Інституті електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України відбулася зустріч президента НАН України академіка Бориса Євгеновича Патона з головою ради директорів компанії «Elsevier» («Ельзевір» є одним із найбільших видавничих домів світу) паном Йонг Сук Чі, під час якої було обговорено питання двостороннього співробітництва.

Участь у зустрічі взяли також віце-президент НАН України, директор Інституту теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова НАН України академік А.Г. Загородній, член Президії НАН України, академік-секретар Відділення фізико-технічних проблем матеріалознавства НАН України, заступник директора Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України академік Л.М. Лобанов, член Президії НАН України, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України, голова Науково-видавничої ради НАН України академік Я.С. Яцків, генеральний директор Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського член-кореспондент НАН України В.І. Попик, начальник Відділу міжнародних зв’язків НАН України А.С. Мирончук і завідувач видавничого відділу Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України кандидат фізико-математичних наук О.Т. Зельніченко.

Президент НАН України академік Б.Є. Патон поінформував зарубіжного гостя про історію та статус Національної академії наук України, її структуру, завдання, міжнародне науково-технічне співробітництво, відзначивши, що установи НАН України та їх співробітники активно використовують бази даних наукової інформації компанії «Ельзевір», а Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського першою в Україні розпочала закупівлю доступу до повнотекстової бази «Science Direct» та бібліометричної – «Scopus». Він також привернув увагу присутніх до того, що із 47 українських журналів, проіндексованих у «Scopus», більшість складають саме видання НАН України. Крім того, академік Б.Є. Патон висловив зацікавленість Академії в поглибленні співробітництва з компанією «Ельзевір» – як у напрямі забезпечення ширшого доступу до інформаційних продуктів останньої, так і в напрямі розширення представлення української академічної періодики у наукометричній базі «Scopus».

Віце-президент НАН України академік А.Г. Загородній у своєму виступі констатував високий рівень двостороннього співробітництва, навів приклади успішної співпраці Інституту теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова НАН України й компанії «Ельзевір». Він також вніс на розгляд компанії «Ельзевір» пропозицію про оголошення спільного конкурсу на здобуття нагороди «Scopus Award Ukraine 2016» як частину глобальної ініціативи компанії «Ельзевір» щодо визнання видатних досягнень науковців НАН України, а також про започаткування спеціальної програми підтримки перекладу й редакторських послуг із залученням провідних лінгвістів і професійних експертів «Ельзевір» із метою активізації включення більшої кількості статей українських учених до контенту інформаційних продуктів цієї компанії.

Про видавничу діяльність НАН України розповів академік Я.С. Яцків. Він зазначив, що Академія активно працює з установами й редакціями журналів у напрямі збільшення кількості академічних журналів у наукометричній базі «Scopus» і досягнення журналами-претендентами повної відповідності наявним вимогам та стандартам.

У виступі завідувача видавничого відділу Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона НАН України кандидата фізико-математичних наук О.Т. Зельніченка йшлося про активізацію спільних зусиль щодо представлення журналу «The Paton Welding Journal» у наукометричній базі «Scopus».

Голова ради директорів компанії «Ельзевір» Й.С. Чі підтримав усі ініціативи НАН України, спрямовані на подальший розвиток двостороннього співробітництва, зауваживши, що лише спільними зусиллями можна підняти рівень організації останнього задля ефективнішого вирішення комплексу різноманітних проблем із питань співпраці Академії й компанії. Він також представив новий інформаційний продукт, призначений для хіміків-синтетиків, – базу структурного пошуку «Reaxys». Високо оцінивши нинішній стан двосторонньої співпраці та її потенціал, Й.С. Чі запевнив, що компанія «Ельзевір» готова надавати максимальне сприяння Академії як у розширенні доступу до своїх інформаційних продуктів, так і в ширшому представленні української науки у світовому науковому співтоваристві.

На завершення зустрічі академік Б.Є. Патон та Й.С. Чі висловили впевненість у перспективності та плідності подальшого співробітництва між своїми організаціями.

За інформацією Відділу міжнародних зв’язків НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна і Литовська Республіка поновлюют…

05-10-2015 Олена - avatar Олена

Україна і Литовська Республіка поновлюють Програму співробітництва у сфері науки і технологій

1 жовтня 2015 року у м. Києві відбулося Шосте засідання українсько-литовської Комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій. Литовську делегацію очолювала Віце-міністр освіти і науки Литовської Республіки пані Світлана...

1991 Open Data Incubator - в Україні зап…

14-01-2016 Олена - avatar Олена

1991 Open Data Incubator - в Україні запущено перший некомерційний інкубатор ІT-проектів на основі відкритих та великих даних

За підтримки Прем’єр-Міністра та Уряду України запущено «1991 Open Data Incubator» – перший в Україні некомерційний інкубатор ІТ-проектів на основі відкритих державних даних. Мета проекту – трансформувати великі обсяги відкритих...

Володимир Семиноженко: Новий закон про н…

01-03-2012 director - avatar director

Новий закон про наукову і науково-технічну діяльність має закласти підвалини справжніх реформ у цій сфері, - сказав Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, відкриваючи...