МОН співпрацюватиме з розробником бібліографічної та реферативної бази даних SCOPUS

Kvit Chi21 березня 2016 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт і голова правління компанії «Elsevier B.V.» (Королівство Нідерландів) Йонг Сук Чі підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством і компанією «Ельсевір».

У підписанні Меморандуму також взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, директор по роботі з органами державної влади компанії «Elsevier B.V.» Марат Фатхуллін, представники Міністерства.

Сергій Квіт підкреслив важливість співпраці Міністерства освіти і науки з компанією Елсевір – одного з найбільших в світі видавництв наукової, технічної і медичної інформаційної продукції, розробником та власником бібліографічної та реферативної бази даних SCOPUS.

«З прийняттям нових Законів України «Про вищу освіту» і «Про науку і науково-технічну діяльність» ми розглядаємо нашу співпрацю з точки зору забезпечення нового якісного рівня, оцінки якості наукової діяльності українських університетів і наукових установ із застосуванням зовнішніх критерії оцінювання», - підкреслив Міністр.

Заступник Міністра Максим Стріха звернув увагу на важливість присутності наукових публікацій українських вчених у визнаних міжнародних наукових виданнях, які входять у провідні бібліографічні бази, що є важливою умовою налагодження міжнародних наукових контактів українськими вченими та, зокрема, кар‘єрного зростання молодих науковців.

Голова правління компанії «Elsevier B.V.» Йонг Сук Чі підтвердив намір компанії розвивати співпрацю з Міністерством освіти і науки, що направлена на подальше зміцнення наукового і освітнього процесу в Україні.

Зокрема, «Ельзевір» розгляне можливості для формування інформаційних рішень, адаптованих до науково-дослідних й освітніх потреб української науки і суспільства, а також інструментарію застосування аналітичних даних, що належать компанії, у роботі відповідних інформаційно-аналітичних систем Міністерства.

Окрім того, сторони вивчать можливості надання особливих умов отримання доступу наукового співтовариства України до повнотекстового контенту через Science Direct і до реферативної бази даних, а також до індексів цитування через Scopus для університетів і наукових організацій України.

З метою підвищення рейтингу українських наукових досліджень у світовому медіа просторі сторони домовились про запровадження в 2016 році премії Scopus Award Україна в рамках глобальної ініціативи Ельзевір, що визначатиме дослідників широкого спектру дисциплін (таких як природничі науки, медицина, фізика, соціальні та гуманітарні науки, хімія, математика, матеріалознавство, сільське господарство, науки про навколишнє середовище і т.ін.)

Слід зазначити, що компанія «Ельзевір» – найбільше в світі видавництво наукової, технічної і медичної інформаційної продукції і послуг. Співпрацюючи зі світовими науковими спільнотами, компанія видає більш ніж 2000 журналів і 1900 нових книг щорік. Окрім друкарської продукції, видавництво пропонує такі інноваційні електронні продукти і ресурси, як ScienceDirect, MD Consult, Scopus, а також бібліографічні і реферативні бази даних в електронному вигляді. Компанія «Ельзевір» має більше 70 представництв по всьому світу.

За матеріалами МОН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

МОН пропонує на громадське обговорення .…

12-01-2015 Anna - avatar Anna

МОН пропонує на громадське обговорення ....

     МОН пропонує на громадське обговорення проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на 2015 – 2019 роки» Проект...

Учеными создан магнитный экохолодильник,…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Учеными создан экономичный рефрижератор, который работает на принципе магнитного охлаждения; данный прибор может материалы охлаждать до - 20,5 гр., при этом в системах его вместо фреона и прочих "парниковых"...

Стимулювання модернізації обладнання у н…

14-01-2012 Олена - avatar Олена

     Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству фінансів опрацювати комплекс заходів щодо подальшого стимулювання модернізації обладнання у найбільш енерговитратних галузях промисловості. Про це...