Сергій Квіт: В Україні буде створено дружнє середовище для наукових винаходів

kvit111 березня 2016 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки Сергія Квіта з представниками компанії GrowthUp, під час якої була підписана Угода про партнерство з питань комерціалізації результатів науково-технічної діяльності.

У зустрічі взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха; керуючий партнер компанії GrowthUp Group Денис Довгополий; директор ТОВ «Бейвью інновейшнз», представник проекту GrowthUp+ в Україні Микола Савін; директор Юніверсал-Лекс Андрій Хантиль; представники департаменту інноваційної та трансферу технологій МОН.

Сергій Квіт підкреслив актуальність питання створення привабливої та конкурентоспроможної української системи вищої освіти, інтегрованої у Європейський дослідницький простір. При цьому важливе значення має інтеграція науки та виробництва, що забезпечується під час співробітництва та реалізації спільних проектів Міністерства освіти і науки й приватного сектору. Така співпраця заохочуватиме приватне інвестування у вищу освіту та наукові дослідження.

Сергій Квіт подякував представникам кампанії GrowthUp за допомогу у вирішенні питання з комерціалізації результатів науково-технічної діяльності. Міністр зазначив, що зі свого боку, Міністерство створює законодавче поле для нових підходів до управління та фінансування у науці. Так, Верховною Радою України вже прийнято нову редакцію Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність», який дає можливості університетам організовувати господарські товариства та одержувати прибутки. «Крок за кроком буде створюватися дружнє для винаходів середовище в Україні», - наголосив Міністр.

Окрім того, Міністерством освіти і науки за участю науковців вищих навчальних закладів, академічного середовища, представників бізнесу, підготовлено низку проектів законодавчих актів, спрямованих на створення сприятливих умов для формування механізмів залучення приватних інвестицій у розвиток інновацій. Зокрема, «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інновацій» та інші.

За словами заступника Міністра Максима Стріхи, підписання Угоди про партнерство з компанією GrowthUP Group дозволить значно розширити можливості науковців. Успішне втілення цієї угоди сприятиме формуванню системи заходів з ефективного управління та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, збільшенню частки проектів за участю університетів та бізнесу.

Слід зазначити, що компанія GrowthUP Group орієнтована на допомогу підприємцям у їх пошуку інноваційних продуктів та рішень. До складу GrowthUP Group входять BayView Innovations, акселератор GrowthUP та венчурний фонд GrowthUP+. Місія компанії та її проектів полягає в побудові стабільної екосистеми технологічного бізнесу як в Україні, так і у Східній Європі, у створенні сприятливих умов для розвитку галузі шляхом підвищення її якості та кількості гравців.

За матеріалами МОН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Инновации в производстве снизили энергоз…

02-07-2012 Олена - avatar Олена

Алматинский вентиляторный завод, который получил инновационный грант на модернизацию мощностей, ввел японскую технологию бережливого производства, что позволило увеличить производительность труда на 70% и снизить энергозатраты до 40%.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

11-07-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 08.07.-11.07.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Микола Азаров: АН-70 забезпечить авіапід…

25-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ АН-70 дозволить Державному підприємству «Антонов» мати надійне майбутнє на десятиліття. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час ознайомлення з ходом серійного...