Профільний парламентський Комітет підтримав законопроект «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру»

komitety VRU

17 лютого 2016 року під час чергового засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха представив законопроект «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру» (реєстр. № 0084 від 03.02.2016 р., Президент України П. Порошенко). Проект акта було розроблено для належного нормативно-правового забезпечення виконання Україною зобов’язань у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва.

Заступник Міністра звернув увагу на особливості діяльності Українського науково-технологічного центру, що діє в Україні на підставі Угоди про створення Українського науково-технологічного центру від 1993 року. Ця угода була укладена між Україною, Канадою, США і Швецією. Мета цього документу полягала в тому, щоб надавати допомогу українським вченим, які були зайняті в оборонно-промисловому комплексі колишнього радянського союзу.

Сьогодні УНТЦ надає підтримку соціально-значущим проектам, які стосуються безпекової сфери, фінансування патентування українських розробок за кордоном, цільових ініціатив допомоги академії наук і університетської науки. «Йдеться про питання, вартість якого для української науки становить 10 млн. доларів США щорічно», - підкреслив Максим Стріха.

За словами заступника Міністра, за понад 20 років своєї діяльності науково-технологічний центр став найбільшим донором української науки та надав понад 270 млн. доларів США на розробки.

Комітет своїм рішенням рекомендував ратифікувати протокол та внести його на розгляд до Комітету ВР України у закордонних справах.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Провідну в світі технологію ремонту дорі…

07-07-2015 Anna - avatar Anna

Більше половини протяжності автомобільної дороги Н-09 Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів відремонтують за технологією «холодного ресайклінгу», котра широко поширена в Європі та Сполучених Штатах Америки. «Верхні шари існуючого дорожнього одягу будуть зняті на глибину до...

Иркутский университет введет курс «Венчу…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

С 2013 года курс «Венчурное предпринимательство» будут изучать студенты третьего курса кафедры «Экономика и менеджмент» института экономики, управления и права ИрГТУ. Ранее в учебных планах такой дисциплины не было, заметила...

Microsoft планує створити величезні цент…

01-02-2016 Олена - avatar Олена

Microsoft планує створити величезні центри збору даних під водою

Як повідомляє новинне агентство businessinsider, дослідний відділ компанії Microsoft розглядає можливість розміщення центрів обробки та зберігання даних глибоко під водою. Проект з кодовою назвою Natick передбачає розташування центрів збору даних під...