Розпочала роботу Українсько-польська робоча група з питань космосу

ukr-pol

8 лютого, у Державному космічному агентстві України була проведена перша частина засідання Робочої групи з питань використання космічного простору Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.

Відкрив засідання Перший заступник Голови ДКА Олександр Голуб відзначивши, що 2015 рік був надзвичайно плідним для розвитку українсько-польського співробітництва в космічній галузі, зокрема після укладання меморандуму про співробітництво між космічними агентствами суттєво активізувалися двосторонні візити як на рівні керівництва, так і представників підприємств, наукових інституцій та організацій галузі.

Президент Польського космічного агентства (POLSA) Марек Банашкевич відзначив, що приоритетними напрямками співробітництва з Україною в космічній галузі вбачає створення ракетно-космічної техніки, наукові дослідження, ДЗЗ, а також з огляду на виклики сьогодення проекти, пов’язані зі зміцненням державної безпеки.

«Україна та Польща мають значні напрацювання в частині обробки даних дистанційного зондування Землі, але нас також цікавить і технологія створення космічних апаратів такого типу, зважаючи на досягнення України у створенні супутників ДЗЗ» - наголосив Марек Банашкевич.

«Я впевнений, що об’єднавши досвід і потенціал України з можливостями та знаннями Польщі в космічній галузі, ми зможемо стати гідними конкурентами не лише на європейських теренах, а й у всьому світі» - зазначив президент Польського космічного агентства.

Завтра Робоча група продовжить засідання в місті Дніпропетровську, де сторони обговорять науково-технічні питання співробітництва у сфері виробництва ракет-носіїв.

Фото

http://www.nkau.gov.ua/nsau/newsnsau.nsf/HronolU/E145FC360DC1D8F1C2257F53005A10AA?OpenDocument&Lang=U

Прес-служба ДКА

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна долучається до EaPConnect

16-07-2015 Anna - avatar Anna

Україна долучається до EaPConnect

Нещодавно Україна підписала Декларацію, складовою якої є проект EaPConnect, який націлений на поєднання дослідницьких та академічних спільнот країн-партнерів з пан-Європейською науково-дослідницькою та освітньою мережею GÉANT. Дана угода між Європейським Союзом, Азербайджаном,...

Науково-практичний семінар «Ведення агро…

25-02-2015 Anna - avatar Anna

Науково-практичний семінар «Ведення агропромислового виробництва в умовах змін клімату»

5 березня 2015 року на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства степової зони Національної академії аграрних наук України (Кіровоградська обл., Кіровоградський р-н, с. Созонівка, вул. Центральна, 2)...

Підбито підсумки Міжнародної наукової ко…

23-10-2012 Олена - avatar Олена

22 жовтня 19-20 жовтня Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» проведено Міжнародну наукову конференцію «Високі технології в наукових дослідженнях університетів: нанотехнології і...