Максим Стріха: Українська наука має великий потенціал

Striha Izrael

26 січня 2016 року в агенції УНІАН відбулася прес-конференція ізраїльського вченого, лауреата Нобелівської премії з хімії, професора Ізраїльського технологічного інституту Техніон Дана Шехтмана. У прес-конференції взяли участь заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські.

Максим Стріха підкреслив значення науки та технологій для розвитку країни та зазначив що, Україна має великий науковий потенціал та потужну фундаментальну науку. Зокрема, багато вітчизняних науковців працюють в установах Ізраїлю, а також за останні п’ять років Нобелівські лауреати з фізики у своє оточення включали українських вчених.

Максим Стріха наголосив, що досвід ізраїльського вченого Дана Шехтмана щодо втілення наукових технологій у виробництво буде корисним для України, адже сьогодні залишається актуальним питання, яким чином спонукати промисловість використовувати вітчизняні наукові розробки.

Вчений Дан Шехтман розповів, що у Ізраїльському технологічному інституті Техніон 30 років тому він розпочав викладати курс з технологічного підприємництва, який сьогодні має велику популярність серед слухачів. За його словами, студентами з технологічного підприємництва вже стали 10 тисяч інженерів та науковців. «Мета цього курсу навчити студентів, як застосовувати отримані знання з інженерії у сучасному світі, який говорить мовою бізнесу», - зазначив Дан Шехтман.

Як повідомив професор Дан Шехтман, саме виховання культури технологічних стартапів, їх розвиток та всебічна суспільна підтримка бізнес-ідей, мають бути в центрі уваги країн, що мають обмежений рівень природних ресурсів та розвиваються. Успішне поєднання нових технологій та бізнесу відкриває необмежені перспективи для економічного та соціального розвитку.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Створено "наномедузу" для ловл…

16-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Біотехнологи з США створили "наномедузу" — особливий пристрій, який полює на одиночні ракові клітини крові, з точністю обчислює їх кількість і передає відомості про них медикам. 

Відбулася 35-а сесія Робочої групи ВОІВ …

20-04-2016 Олена - avatar Олена

Відбулася 35-а сесія Робочої групи ВОІВ з перегляду МПК

У період з 11 по 15 квітня 2016 року в штаб-квартирі Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) у м. Женева проходила 35-а сесія Робочої групи ВОІВ з перегляду Міжнародної патентної класифікації...

Разработан двадцатикратно более эффектив…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

В Мичиганском университете (США) создан процесс производства биогорючего, который позволяет получить в двадцать раз больше энергии, чем любой существующий метод.